Tilbage til opskrifter

Fish and chips med tartarsauce

Her får du sprød paneret torsk, gyldne kartofler og en god dyppelse uden at skulle i gang med frituregryden. Vi panerer fisken i rasp her. Det er nemt og lader fisken fylde mere i spiseoplevelsen end panering i dej. Hvis du gerne vil lave en traditionel øldej – som også er umagen værd

Sådan gør du

Kartofler

Skær kartoflerne i halve eller kvarter – skræl dem ikke – og vend dem med olie og salt. Fordel dem i ét lag i et ovnfast fad eller på en bradepande, og steg dem i ovnen ved 200° i 25-30 minutter, til de er gyldne og sprøde

Tartarsauce

Rør mayonnaise med estragon, hakkede kapers, rødløg og purløg. Smag til med lidt citronsaft eller eddike og salt og peber.

Fisk

Skær fisken i fire stykker. Drys dem med lidt salt, og hvis du har tid, så lad dem trække i 20 minutter i køleskabet. Slå ægget ud, og pisk det let med en gaffel. Vend fisken i ægget, derefter i rasp, og klap fisken let, så raspen bliver siddende. Kom nok olie i en lille stegepande, til at det er ca. 2 cm dybt. Varm olien op. Du kan tjekke, om den er varm nok med en tændstik uden svovl. Det skal syde og boble omkring den. Har du et termometer skal olien være 180°. Kom et stykke fisk i panden – eller flere, hvis de kan være der uden at støde sammen – og steg det i ca. 3 minutter, til undersiden er gylden. Vend det forsigtigt, og steg i et par minutter til. Løft fisken over på et stykke køkkenrulle, og krydr med salt. Hvis fisken når at blive kold, kan du lune den let i ovnen.

Tip

Der er mange måder at lave dej til at panere fisk i. Her er en enkel metode, der giver en luftig og velsmagende dej. Lav den i allersidste øjeblik, når olien er ved at være varm, og du er klar til at stege. Sådan gør du: Kom 250 g hvedemel i en skål sammen med 2 tsk. bagepulver og ½ tsk salt. Pisk en iskold pilsner i melet, til der ikke er klumper i. Dyp fisken i dejen, og kom den direkte på panden. Steg og håndter fisken som i opskriften

Ingredienser

Kartofler

300 g kartofler
2 spsk olie
salt og peber

Tartarsauce

100 g mayonaise
1 tsk tørret estragon
1 spsk kapers hakket
1 spsk rødløg hakket
1 spsk purløg hakket
citronsaft eller eddike

Fisk

250 g torskefilet (eller anden torskefisk, f.eks. sej eller kulmule)
1 æg
2 håndfulde rasp (evt. panko)
smagsneutral olie til stegning

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her