Sådan gør du
Kartofler
Skær kartoflerne i halve eller kvarter – skræl dem ikke – og vend dem med olie og salt. Fordel dem i ét lag i et ovnfast fad eller på en bradepande, og steg dem i ovnen ved 200° i 25-30 minutter, til de er gyldne og sprøde
Tartarsauce
Rør mayonnaise med estragon, hakkede kapers, rødløg og purløg. Smag til med lidt citronsaft eller eddike og salt og peber.
Fisk
Skær fisken i fire stykker. Drys dem med lidt salt, og hvis du har tid, så lad dem trække i 20 minutter i køleskabet. Slå ægget ud, og pisk det let med en gaffel. Vend fisken i ægget, derefter i rasp, og klap fisken let, så raspen bliver siddende. Kom nok olie i en lille stegepande, til at det er ca. 2 cm dybt. Varm olien op. Du kan tjekke, om den er varm nok med en tændstik uden svovl. Det skal syde og boble omkring den. Har du et termometer skal olien være 180°. Kom et stykke fisk i panden – eller flere, hvis de kan være der uden at støde sammen – og steg det i ca. 3 minutter, til undersiden er gylden. Vend det forsigtigt, og steg i et par minutter til. Løft fisken over på et stykke køkkenrulle, og krydr med salt. Hvis fisken når at blive kold, kan du lune den let i ovnen.
Ingredienser
Kartofler
300 g kartofler
2 spsk olie
salt og peber
Tartarsauce
100 g mayonaise
1 tsk tørret estragon
1 spsk kapers hakket
1 spsk rødløg hakket
1 spsk purløg hakket
citronsaft eller eddike
Fisk
250 g torskefilet (eller anden torskefisk, f.eks. sej eller kulmule)
1 æg
2 håndfulde rasp (evt. panko)
smagsneutral olie til stegning