Sådan gør du
Dagen før
Pil hvidløget, og skræl ingefæren. Hak begge dele fint. Hak mynten groft. Vend det hele sammen med de øvrige marinadeingredienser. Vend kyllingen i marinaden, dæk den til, og sæt den i køleskabet natten over.
På dagen
Tag kyllingen op af marinaden, og skrab den godt af med en ske – men gem al marinaden. Brun kyllingen på begge sider på en varm pande med olie – pas på, det ikke branker. Krydr med salt.
Lav nu saucen. Pil løg og hvidløg, og hak løgene groft. Skræl ingefæren, og skær den i mindre stykker. Skær også chilien i mindre stykker. Kom de to slags løg, ingefæren og chilien i en blender sammen med spidskommen, garam masala og paprika. Kom også lidt af bouillonen ned i blenderen, så glider den nemmere – men pas på ikke at komme for meget i, så massen bliver for vandet. Kør til en ensartet masse.
Skræl guleroden, fjern stok og kerner fra peberfrugten, og snit begge dele i fine tern. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Sauter grønsagerne og løgmassen i smørret, og lad det riste godt sammen. Tilsæt de hakkede tomater og puréen sammen med resten af bouillonen, fløde, kokosmælk, citronsaft og resterne af yoghurtmarinaden fra kyllingen.
Kom kyllingestykkerne ned i saucen, og lad retten simre ved svag varme i 40-50 minutter under låg. Kog risene efter anvisningen på posen. Hvis saucen virker tynd, så tag kyllingen op, og kog saucen lidt ind, så den bliver tykkere. Kom kyllingen tilbage i saucen bagefter.
Skyl de grønne urter, og hak dem groft. Kom dem i saucen sammen med yoghurt, smag til med salt og peber, og juster evt. friskheden med citronsaft.
Ingredienser
Marinering
3 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
1 håndfuld frisk mynte
2 spsk tandoori karrypasta (fås i asiatiske butikker)
2 spsk citronsaft
1 dl yoghurt 4,5%
1 tsk salt
1 tsk paprika
8 kyllingelår
Sauce
4 løg
3 fed hvidløg
3 cm ingefær
1 frisk chili
1 tsk spidskommen stødt
1 tsk garam masala
1 tsk paprika
2 dl fjerkræbouillon
1 gulerod
½ rød peberfrugt
80 g smør
1 dåse hakkede tomater
1 tsk tomatpuré
1 ½ dl piskefløde
1 dl kokosmælk
2 spsk citronsaft
½ bundt frisk mynte
½ bundt frisk koriander
1 dl yoghurt 4,5%
Salt og peber