Sådan gør du
Blomkål
Skær de grønne stængler af og flæk dem på langs.
Flæk hovedet midt i stokken.
Skær stokken ud af begge halvdele af hovedet.
Skær buketter
Lav rå blomkåls-’couscous’ på en foodprocessor.
Bland eventuelt lidt hakket kapers og ristede mandler i ’couscousen’.
Pisk dressingen sammen.
Smag ’couscous’ til med dressing efter behag.
Blanchér stilke og buketter (kort kogning – 30-60 sek. – over i koldt vand og så op og dup tør på et hviskestykke
Skær stokken tyndt på en mandolin.
Vinaigrette
Pisk sennep, honning, eddike og salt grundigt sammen.
Pisk gradvist olien i, så dressingen bliver tykkere.
Smag evt til, så dressingen smager både surt, sødt og salt på én gang.
Blomkåls-creme
Kog blomkål helt mør i mælk. Sigt mælken fra og blend blomkålen helt glat. Smag til med salt, peber, citronsaft/eddike og evt. lidt honning.
Tip: Blomkålsmælken kan tyknes med lidt af cremen og så har man en fantastisk suppe.
Anret salaten
Læg blomkålscreme i bunden
Læg marineret ’couscous’ ovenpå
Læg buketter, stilke og stok på
Dryp evt. mere dressing på salaten
Drys med ristede hasselnødder og hakkede friske urter efter behag
Ingredienser
Blomkål
1 hel blomkål
Vinaigrette
1 spsk grov sennep (eller 1 tsk dijon-sennep)
1 tsk honning
1 spsk æbleeddike
1 tsk salt
Lidt friskkværnet peber
1 dl neutral olie
Blomkåls-creme
1 liter mælk
salt og peber
citronsaft eller eddike
evt. lidt honning