Sådan gør du
Bagte bønner
Kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand med persillestilke og et løg skåret i kvarter i 1-1½ time, til bønnerne er helt møre. Gem 1 dl af kogevandet.
Pil de to andre løg, hak dem groft. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint. Steg løg og hvidløg klare i olivenolie i en gryde sammen med fennikelfrø og timian. Tilsæt flåede tomater og vand, og kog ved svag varme i ca. en 1 time. Rør i gryden undervejs
Skær savoykålen i grove strimler, og steg dem i lidt olie i 5-6 minutter, så kålen falder lidt sammen. Krydr med salt og peber. Læg kålen i et ildfast fad. Vend bønnerne med tomatsovsen og 1 dl af kogevandet fra bønnerne, og hæld dem over kålen. Bræk hvedebrødet i grove stykker, vend dem med lidt olivenolie og salt, og fordel dem over bønnerne. Bag i ovnen ved 180° i 30-35 minutter, til brødet er knasende sprødt og gyldent.
Persillepesto
Pil hvidløget, og blend det sammen med persilleblade, ristede hasselnødder, olivenolie og citronskal til en grov pesto. Smag til med salt og peber.
Ved servering
Server direkte fra ovnen, dryppet med persillepesto. Spis gerne brød til.
Ingredienser
BAGTE BØNNER
300 g tørrede borlottibønner (udblød natten over eller kog 30-40 minutter ekstra. Andre slags bønner kan også bruges)
1 bundt persille - benyt stilkene herfra - og gem bladende til pestoen
3 løg
4 fed hvidløg
1 dl olivenolie
1 tsk fennikelfrø
1 tsk frisk timian
2 dåser flåede tomater (800 g)
1 l vand
1 lille savojkål
havsalt
friskkværnet peber
8 skiver hvedebrød
PERSILLEPESTO
1 fed hvidløg
3 håndfulde persille
75 g hasselnødder
1 dl koldpresset olivenolie
1 usprøjtet citron skallen heraf