Sådan gør du
Rør citronsaft, appelsinskal, olivenolie, bergamotolie, honning og finthakket hvidløg sammen. Smag til med salt og peber.
Skær avokadoen i to, og fjern stenen – den bedste måde er med et enkelt hug i stenen med en skarp og tung kniv, hvorefter du kan løfte stenen ud. Pil skallen af. Skær avokadoen i skiver, og læg dem på et fad. Pensl med lidt af dressingen på hver side af avokadoskiverne, så holder de farven, mens du gør resten klar.
Skræl gulerødderne, og skær dem i helt tynde skiver på et mandolinjern. Læg dem i koldt vand sammen med mynte, kørvel, citronmelisse og spinat i 1015 minutter. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke
Vend gulerødderne og evt. blomster med resten af dressingen, og anret dem sammen med avokadoen. Krydr med salt og peber.
Ingredienser
1 dl citronsaft
1 spsk skal af en usprøjtet appelsin kun den orange del, finthakket
1 dl olivenolie
1 tsk bergamotolie
1 spsk flydende honning
1 fed hvidløg
1 tsk salt
friskkværnet peber
2 spisemodne avocadoer
4 mellemstore gulerødder (ca. 400 g)
2 håndfulde mynte, kørvel, citronmelisse og babyspinat (du kan sagtens bruge andre eller færre urter) evt. spiselige blomster, f.eks. tallerkensmækkere