Sådan gør du
Pandekager
Rør hvedemel, kogende vand og sesamolie godt sammen til en sammen- hængende dej. Ælt dejen på bordet i ca. 30 sekunder, pak den så ind i køkkenfilm, og lad den hvile i 15-20 minutter.
Form dejen til 12 kugler. Mas kuglerne flade, pensl dem på begge sider med sesamolie, og rul dem ud med en kagerulle på et bord med en glat overflade – rul dem så tyndt som overhovedet muligt. Træk så forsigtigt pandekagerne af bordet, og læg dem på en middelvarm, tør pande. Rist dem i ca. 30 sekunder på hver side – de må gerne få små mørke pletter. Hold dem lune under et viskestykke, eller lun dem kort i ovnen under alufolie lige inden servering.
Fyld
Snit løg og hvidløg fint, og rist dem i andefedt i et par minutter. Kom andekødet på panden sammen med five spice, sichuanpeber, ingefær og salt, og vend det rundt, indtil det er varmt. Imens skærer du gulerødderne i lange stave og snitter forårsløg og hvidkål fint. Pluk bladene af hjerte- salaten, og pluk korianderen i blade.
Ved servering
Sæt det hele på bordet, så man selv kan samle sine pandekager med det krydrede andekød, sprøde grøntsager, et drys flæskesvær, limesaft, hoisinsauce og chilisauce.
Ingredienser
Pandekager
400 g hvedemel
2 dl kogende vand
½ dl sesamolie
Fyld
1 løg
1 fed hvidløg
3 spsk andefedt (eller olie)
400 g plukket andekød
3 tsk Kinesisk Five Spice
evt. 1 tsk. stødt sichuanpeber
1 spsk fintrevet ingefær
½ spsk salt
2 gulerødder
½ bundt forårsløg
150 g fintsnittet hvidkål
8 blade hjertesalat
2 håndfulde koriander (eller persilleblade)
Tilbehør
1 håndfuld knuste flæskesvær
limesaft
hoisinsauce
chilisauce