Tilbage til opskrifter

Æggekage med svampe

En klassisk æggekage, som bages færdigt i ovnen, med en sprød og frisk spinatsalat på siden.

Sådan gør du

Æggekage

Pil løget og snit det fint. Rens champignonerne. Steg løg og champignon i smør på en pande, krydr med salt og peber. Tilsæt spinat og kartofler, og vend rundt med løg og champignon. Pisk æg og mælk sammen, kom blandingen på panden.

Sæt æggekagen i ovnen og bag den i 8-10 minutter ved 170°, til æggemassen har sat sig og er let gylden på toppen. Snit purløg og drys det ud over æggekagen.

Spinatsalat med yoghurtdressing

Rens spinaten og skyl den grundigt i kold vandt. Kom den op i et dørslag, og lad den afdryppe grundigt. Rør yoghurt, honning, eddike, salt og peber sammen til en dressing. Vend spinat og kikærter med dressingen og spis spinatsalaten til den varme æggekage.

Ingredienser

Æggekage

6 æg
1 løg
100 g markchampignoner
100 g blancheret spinat
400 g kogte kartofler
2 dl letmælk
Salt og peber
½ bundt purløg
15 g smør

Spinatsalat med yoghurtdressing

500 g frisk spinat
1 dl yoghurt
1 spsk akaciehonning
1 spsk æbleeddike
Salt og peber
80 g kogte kikærter (kan købes tilberedt eller tørrede)