Sådan gør du
Pisk æggene med mælk/fløde og muskat, og krydr med salt og peber.
Skær radiserne i kvarter. Varm en pande op til mellemvarme med en god spsk. olivenolie. Rist radiserne i et minuts tid. Tilsæt eddiken, og lad den koge næsten væk. Hæld radiserne over i en skål, kom en spsk. olivenolie mere i panden, og rist nu spinat og linser, til spinaten falder sammen og linserne er varmet igennem. Kom linser og spinat over til radiserne, og krydr med salt og peber.
Varm panden op med en god sjat olivenolie til mellemvarme, og hæld æggemassen på panden. Rør forsigtigt i æggemassen med en varmefast dejskraber eller en træpalet, mens du cirkulerer panden en smule. Skru ned for blusset, og fordel osten i æggemassen. Når massen begynder at være fast i bund og kanter men stadig flydende i midten, så læg et låg på panden. Giv æggekagen 10-12 minutter ved lav varme under låg, til den er fast.
Vend æggekagen ud på et fad – eller lad den blive i panden – og top med linser, spinat og radiser.
Ingredienser
10 æg
½ dl sødmælk (eller fløde)
1 knivspids stødt muskat (kan undlades)
Salt og peber
1 bundt radiser
Olivenolie til stegning
2 spsk æblecidereddike (eller anden lys eddike)
200 g babyspinat
125 g kogte brune, grønne eller sorte linser (fra dåse eller hjemmekogte)
100 g vesterhavsost eller lagret cheddar, revet