Chokolade - en relativ ny opfindelse
Chokolade, som vi kender og elsker den, er en relativt ny opfindelse. Chokoladen kom til Danmark i drikkeform omkring 1660, men i første omgang kun som en luksusvare forbeholdt adelen og rige købmænd. Der skulle gå næsten 200 år, før chokoladedrikken blev tilgængelig for folket. Chokoladens råstof, kakao eller kakaobønner for at være præcis, har derimod en længere historie, Den mørke, knækkende, letcremede og søde chokoladeplade, du måske tygger på i læsende stund, tager sit afsæt i en grynet og bitter aztekisk kakaodrik, som nok ikke ville få mange kokkehuer, hvis den blev serveret i dag.
Vidste du i øvrigt, at chokoladens smag er afhængig af bønnesort, jordbund, og hvilket klima kakaoen gror i – ligesom det er tilfældet med vin? Men den efterfølgende behandling af kakaoen (fermentering, ristning og concheringen) er også meget vigtig for den endelige chokolade.