FAQ

I bestillingen kan du vælge hvor mange vegetariske mortensaftenmenu-kuverter, du ønsker at bestille.

Se den vegetariske menu længere oppe på produktsiden.

 

Mortensaftensmenuen leveres i engangsemballage. Her skal du skal selv opvarme og anrette maden. Find vejledningen her.

Du vil modtage maden i termokasser, som du skal sætte på køl, når du har mulighed for det. 

Følg vejledningen for opvarmning og anretning.

Bestillingsfristen for levering af din mortensaftenmenu er onsdag d. 6/11 kl. 12.

Bestillingsfristen for afhentning af din mortensaftenmenu er torsdag d. 7/11 kl. 12.

 

Åbningstider for kundeservice:  

Mandag - fredag:       09:00-17:00

Lørdag:                     10:00-18:00

Søndag:                    10:00-14:00

 

Lørdag den 9. november er telefonen åbent fra 10.00-17.00

Søndag den 10. november er telefonen åbent fra 10.00-15.00

 

Telefon: 39 18 69 00 

Mail: post@meyers.dk 

Du kan justere, ændre antallet, eller tilføje ekstra varer til din bestilling helt frem til d. 6. november kl. 12.

Log ind på din bestilling her

 

Det er kun muligt at annullere bestillingen, hvis det er inden for deadline.

Vil du annullere bestillingen, kan du kontakte kundeservice indenfor åbningstiden telefonisk.

 

Åbningstider for kundeservice:  

Mandag - fredag:       09:00-17:00

Lørdag:                     10:00-18:00

Søndag:                    10:00-14:00

 

Telefon: 39 18 69 00 

Mail: post@meyers.dk 

Denne menu leveres d. 9/11 på Sjælland i tidsrummet 8-16.

Du behøver ikke at være hjemme ved levering, da maden er pakket i en termokasse. 

Pris for levering: 150,- 

OBS. Vi har udsolgt af vores mortensaftenmenuer til afhentning.

 

Mortensaftenmenuen kan afhentes søndag d. 10/11 på følgende lokationer:

- Meyers Køkken på Kattegatvej 53, 2150 Nordhavn i tidsrummet 10-15. 

- Meyers Bageri på Gammel Kongevej 107. 1850 Frederiksberg C i tidsrummet 10-15. 

Det er gratis at afhente din mortensaftenmenu.

Vores kokke har sammensat en forret, du kan købe som tilvalg. Du finder den længere oppe på denne side i fanen ved siden af de almindelige menuer, og du angiver i bestillingsflowet, hvor mange kuverter af hver menu, du ønsker.

Ordrer under DKK 15.000

For ordrer under DKK 15.000 inkl. moms, skal afbestilling ske skriftligt til post@meyers.dk, således at afbestilling er modtaget hos os minimum 5 hele hverdage før det aftalte leveringstidspunkt. Ved afbestillingen modtager du en bekræftelse på, at afbestillingen er modtaget.

Justering i antal:
Frem til 4 hele hverdage i forvejen før kl. 12:00, kan I korrigere antallet af kuverter på ordren skriftligt på post@meyers.dk eller telefonisk til Meyers Kundeservice på tlf. 39 18 69 00.

Afbestilling:

Ved afbestilling senere end 5 hele hverdage før den aftalte leveringsdato gælder følgende regler:

  • Meyers fakturerer 75% af det samlede beløb på ordrebekræftelsen.
  • Meyers fakturerer 100% ved afbestilling mindre end 24 timer inden leveringstidspunkt.

Nægtes modtagelse af bestillingen på den aftalte leveringsdato, betales fuld pris for hele bestillingen.

 

Ordrer på eller over DKK 15.000  

                
For ordrer på eller over DKK 15.000 inklusive moms, skal afbestilling ske skriftligt til post@meyers.dk, således at afbestilling er modtaget hos os minimum 14 hele hverdage før det aftalte leveringstidspunkt. Ved afbestillingen modtager du en bekræftelse på, at afbestillingen er modtaget.

Justering i antal:

Frem til 4 hele hverdage i forvejen før kl. 12:00 kan I korrigere antallet af kuverter på ordren skriftligt på post@meyers.dk eller telefonisk til Meyers Kundeservice på tlf. 39 18 69 00. Der tages forbehold for særaftaler og eventuelle kuvertafhængige priser.

Afbestilling:

Følgende regler gælder ved afbestilling senere end 14 hele hverdage før den aftalte leveringsdato:

  • Afbestilles der mellem 7-13 dage før leveringsdatoen faktureres 25% af det samlede beløb.
  • Afbestilles der mellem 5-7 dage før leveringsdatoen faktureres 50% af det samlede beløb.
  • Afbestilles der mellem 4-2 dage før leveringsdatoen faktureres 75% af det samlede beløb.
  • Afbestilles der 1 dag før leveringsdatoen eller på selve dagen faktureres 100% af det samlede beløb.

Derudover kan der kræves betaling for udgifter til særligt aftalte ydelser eksempelvis kokke, tjenere, service, blomster etc.

Nægtes modtagelse af bestillingen på den aftalte leveringsdato, betales fuld pris for hele bestillingen.

På alle menuer har vi noteret allergener, sådan at fødevareallergikere kan undgå fødevarer, de er allergiske overfor. Vi har desværre ikke mulighed for at lave særlige menuer tilpasset fødevareallergier.

Mortensaftenmenu 2024 fra Meyers

Elsker du også de små traditioner, der indbyder til ekstra lækker mad på en almindelig hverdagsaften? Så må Mortensaften være en af de dage i det sene efterår, som du ser frem til. Den velduftende and og den krydrede rødkål bringer varme til den kølige november måned, men tiden til at tilberede et festmåltid i hverdagen kan være knap. Derfor giver vi dig mulighed for at imponere med en mortensaften middag, der indbyder til en hyggelig stund med venner og familie ved at levere en menu, der blot skal opvarmes, før du kan servere et velsmagende måltid.

Mortensaften menuen fra Meyers leveres til Sjælland, og byder på ekstra forkælelse i form af en elegant hovedret med rosa stegt andebryst og confiteret andelår, med Meyers rødkål, kraftig andesauce, brune- og hvide kartofler og kompot på svesker, æbler, løg og kanel. Vores kokke har skabt en hovedret med udgangspunkt i and og efterårets råvarer. Tilbehøret er på elegant vis blevet fortolket, så du og dine mortensaften gæster bliver præsenteret for klassiske smage med en nutidig opdatering. 
Om du så holder mortensaften i Storkøbenhavn eller omegn kan du få glæde af denne menu. Efter hovedretten slutter I en herlig middag af med en gammeldags æblekage med luftig vaniljecreme og havrecrumble. Hvis I gerne vil gøre denne hverdagsaften ekstra hyggelig, så kan I tilvælge en forret med rillette på citronbagt hvid fisk og knoldselleri med rygeostcreme, peberrod og ristet boghvede til jeres mortensaftenmenu.

Hvad er Mortensaften?

Mange af os ved, at det handler om noget med gæs, men vi spiser ofte and, så hvordan hænger de to ting sammen? Og hvorfor hedder det Mortensaften? 
Vi skal tilbage til 300-tallets Romerrige for at finde roden til, hvorfor vi fejrer mortensaften. Her møder man Martin af Tours, i Danmark kendt som Morten bisp, som var en ung og omfavnende mand, der i en tidlig alder meldte sig ind i den romerske hær. Han blev kendt som en hellig mand efter at have udvist omsorg for fattige, helbredt sygdomme og opvækket mennesker fra døden. Den mest berømte fortælling om Martin er dog fortællingen om hans møde med Jesus. Den unge og fattige Martin delte sin kappe med en tigger, som ingen andre tog notits af. Samme nat viste den opstandne Jesus sig for Martin og fortalte, at det var ham, der var tiggeren. Efter denne oplevelse valgte Martin at trække sig fra hæren for at vie sit liv til kristendommen.

Befolkningen i Tours havde fået viden om Martins gode og hellige væsen og ønskede ham derfor som biskop i byen. Dette var Martin dog ikke interesseret i, så han gemte sig i en gåsesti, da befolkningen ledte efter ham. Gæssene fandt sig ikke i hans tilstedeværelse, så de skræppede op og afslørede Martins skjulested. Han blev fundet og tvunget ind i embedet som biskop i Tours. For at få hævn over de sladrende gæs, bestemte Martin af Tours sig for, at alle husstande skulle slagte og spise mindst én gås på den dag, han blev afsløret.

Hvad spiser man til Mortensaften?

Historien om Martin er første gang registreret i Danmark i 1616, hvor Martin af Tours fik sit danske tilnavn, Morten bisp. På dette tidspunkt var gæs ualmindelige og dermed også ganske dyre i Danmark. Som erstatning for en gås faldt valget for mange i stedet på and, hvilket ofte også er det fjerkræ, der er at finde på danske mortensaftenborde den dag i dag.

Hvornår er det Mortensaften?

Mortensdag er d. 11. november, hvilket er dagen for Morten bisps begravelse. I Danmark fejrer vi traditionelt Mortensaften dagen forinden, altså d. 10. november.