Catering til konfirmation

Om teenageren er til altergang og fadervor eller blot ønsker at holde sommerfest i haven, så er én ting sikkert; der skal flag og festivitas til, når den unge træder ind i de voksnes rækker - og ikke mindst dejlig konfirmationsmad, der frister både unge og ældre ved bordet.​

  • Kanapéer, buffet eller 3-retters?

    Vi har maden til konfirmandens store dag, hvordan I end ønsker at fejre den

  • Fra 10 kuverter

    Om i bliver mange eller få, så har vi maden til jeres fest.

  • Minimal forberedelse

    Vores kokke tilbereder jeres menu, så I blot skal sørge for det allersidste

Mad ud af huset til konfirmation

Alt skal sidde lige i skabet, når de unge træder ind i de voksnes rækker, og konfirmationsfesten skal stables på benene. Der er mange beslutninger, der skal træffes inden konfirmanden springer ud og bedstemødre, teenagere, onkler og tanter skal mødes ved højbordet. Heldigvis falder konfirmationstiden jo også midt i de første lune forårsdage, og det gør faktisk konfirmationsfesterne til nogle af de smukkeste stunder, der på flere planer markerer begyndelsen på en ny tid.
Læs med her og bliv klogere på alle de overvejelser, I kan gøre jer inden juniors store dag.

Hvorfor holder vi konfirmation?

Konfirmation kommer af latin: confirmatio og betyder bekræftelse. Bekræftelse af løftet om det tilhørsforhold til kristendommen, som fadderne aflagde på de unges vegne ved dåben, da de var små. Det var Christian 6., som i 1736 indførte konfirmationen i Danmark, og i 2018 blev 47.193 unge konfirmeret. Med et landsgennemsnit på 69,9 % konfirmerede af den unge årgang, er den kirkelige handling ikke helt så udbredt i hovedstaden, hvor det kun er 41,3 %, der beslutter at bekræfte deres tilhørsforhold til kirken. Flest er der i Ribe, hvor 84 % af de unge i 7. og 8. klasse bliver konfirmerede.
I Meyers Madhus på Nørrebrogade har vi plads til det hele. I vores smukke lokaler på Nørrebrogade har vi mulighed for at dække op til den store dag, så både onkel, fætter, svigermor og hele venneslænget kan sætte sig til bords.

I 1915 blev den borgerlige konfirmation, også kaldet nonfirmation, indført og siden 2010 har man også kunne blive humanistisk konfirmeret, hvor den unge styrkes i etiske og moralske synspunkter og afslutter med en fælles ceremoni.

Hvor skal festen holdes?

Selvom der er hjerterum, hvor der er husrum, kan det alligevel være en udfordring at finde plads til hele familien og alle vennerne også, når konfirmanden indbyder til fest. Derfor vælger mange at holde festen udenfor de hjemlige rammer og måske endda et sted, hvor der også kan blive sørger for maden og serveringen.

Lokalerne til konfirmationsfesten

Hvor skal festen holdes? Vi har lokalerne til festen. Selvom der er hjerterum, hvor der er husrum, kan det alligevel være en udfordring at finde plads til hele familien og alle vennerne også, når konfirmanden indbyder til fest.
I Meyers Madhus på Nørrebrogade har vi plads til det hele. I vores smukke lokaler på Nørrebrogade har vi mulighed for at dække op til den store dag, så både onkel, fætter, svigermor og hele venneslænget kan sætte sig til bords.

Hvis ønsker at høre mere om mulighederne, kontakt Meyers Madhus på 35 36 38 37 eller på madhus@meyers.dk.

Idéer til konfirmationen

Vi har samlet 5 ideer til konfirmationen. Måske ved du allerede, hvordan dagen skal foregå, måske mangler du lige et par tips til den store dag bliver uforglemmelig.

1. (Farve)tema
Vælg et farvetema eller generelt tema til dagen, og vælg pynt som passer hertil. Det kan være alt lige fra pastelfarver, glimmer og glitter, natur til fodbold-tema. Det vigtigste er, at temaet er gennemgående. Tænk i temaet i lige fra invitationerne, til bordkortene til, dekoration og pynt af lokalerne eller teltet.

2. Bordkort
Hjemmelavede bordkort er et sikkert hit. Alt efter temaet, I vælger, er det kun fantasien som sætter grænser for kreativiteten med kortene. Det kan være alt lige fra håndmalede navne på sten, konfettirør med navne printet i dymo-skrift til rustikke træskiver med håndskrevede navne. Mere enkelt kan også være at vælge slikkepinde, eucalyptus grene eller en stofserviet, som bliver bundet med et fint velour eller hør bånd omkring, hvorpå der sættes et håndskrevet navneskilt på og ligges på tallerkenen.

3. Lyskæder
Den rette belysning på dagen eller henover aftenen er med til at skabe den rette stemning. Dekorer med små, gerne flere, lyskæder i lokalet, teltet eller hvis festen holdes under åben himmel kan lyskæderne fungere som dekoration på bordet mellem blomstervaser og levende lys.

4. Fællesbillede
Alle billeder som tages på dagen er alle med til at genskabe minderne, og en anden hyggelig ide er at samle alle gæsterne på dagen til et fællesbillede.
Polaroid-kameraet er virkelig blevet populært igen og fås i alverdens farver. Køb et i din yndlingsfarve og et par ekstra film, så der kan klikkes løs af den hyggelige og festlige stemning i et retro-look.

5. Gæstebog
Køb en bog med blanke sider i, så gæsterne har god plads til at skrive hilsner i. Ingen konfirmation uden en gæstebog, hvor konfirmanden kan se tilbage på dagens festligheder. Fyld bogen med hilsner, polaroid-billeder og bordkort.

Tøv ikke med at kontakte os hvis du har spørgsmål til konfirmationsmenuerne.

Kontakt os

{{Message}}

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Ikke en gyldig e-mail adresse.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.