Sådan gør du
Vandbakkelser
Kom vand og smør i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt al melet på en gang, og pisk kraftigt, til dejen er ensartet, og slipper grydens sider. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle i 10 minutter. Rør æggene i dejen, et ad gangen, til dejen er tyk og smidig. Kom dejen i en sprøjtepose med en tylle på 1 cm, og sprøjt ca. 20 små rosetter på et par bageplader med bagepapir. Bag vandbakkelserne ved 200° i ca. 15-20 minutter, og husk at de små kager er meget sarte, især under den første del af bagningen, så undgå at åbne ovnen undervejs.
Geraniumcreme
Hak den friske geranium fint. Pisk fløden let – den må ikke blive for stiv – og fold drænet yoghurt og tykmælk i det letpiskede flødeskum. Vend sukker og citronsaft i cremen, og tilsæt til sidst den hakkede geranium. Stil cremen i køleskabet, til du skal bruge den.
Sådan samler du vandbakkelser
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dyp toppen af vandbakkelserne i smeltet chokolade. Lad chokoladen størkne, og skær så vandbakkelsen over på midten. Læg en god klat hindbærmarmelade på hver bund, derpå 1-2 skefulde geraniumcreme, og afslut med at lægge toppene tilbage på vandbakkelserne. Spis vandbakkelserne indenfor de første 4 timer efter de er langt sammen.
Ingredienser
Vandbakkelser
3 dl vand
100 g smør
130 g hvedemel
4 æg
Geraniumcreme
10 g friske geraniumblade
2 dl piskefløde
5 dl drænet yoghurt
3 dl tykmælk
100 g sukker
2 spsk citronsaft
Desuden
200 g mørk chokolade
1 ½ dl hindbærsyltetøj
Lækre og nemme madopskrifter
Find vores bedste opskrifter til alle fire sæsoner – måned for måned, opskrifter til årets højtider og masser af god inspiration til dit eget madliv derhjemme.