Sådan gør du
Fjern de yderste blade fra citrongræs-stilken. Pil løg og hvidløg. Flæk 3 af chilierne, og beslut, om du vil fjerne kernerne. Hak citrongræs, løg og chili meget fint, eller stød dem i en morter. Skær limebladende i helt tynde strimler. Varm en tykbundet gryde godt op, og brun kødet godt i lidt olie. Tilsæt citrongræs, løg, chili, og limeblade, og steg, til løgene og citrongræsset er helt møre – det tager ca. 35 minutter. Tilsæt evt. vand undervejs. Smag til med sojasauce, og krydr med sort peber. Skær kålen i ca. ½ cm. tykke skiver med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Læg skiverne i koldt vand i 20-25 minutter, til kålen er snasende sprød. Læg ligeledes krydderurterne i vand i 10-15 minutter. Slyng kål og urter tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Skræl ananassen med en savtakket skarp kniv. Skær den i små tern. Skyld forårsløgene grundigt, og skær dem i tynde skiver. Skræl eller skrab ingefæren, og skær den i lange tynde strimler. Vend kål og urter sammen med limesaft, sukker, ingefær, den sidste chili i tynde skiver, fiskesauce, sojasauce og olie, og smag til med salt og peber. Anret kålen på et fad, og fordel det lune kød over salaten. Drys med ananas og peanuts.
Ingredienser
1 stilk citrongræs
5 skalotteløg
2 fed hvidløg
4 små thailandske chilipebre
5 limeblade
250 g hakket svinekød
1 lille spidskål
1 håndfuld mynte
1 håndfuld frisk koriander
¼ ananas
½ bundt forårsløg
4 cm ingefær
½ dl limesaft
2 spsk palmesukker (fås i asiatiske supermarkeder; alternativt rørsukker)
3 spsk fiskesauce
4 spsk lys sojasauce
3 spsk vindruekerneolie
1 spsk ristet sesamolie
½ håndfuld peanuts
havsalt
Friskkværnet peber