Tilbage til opskrifter

Tarteletter med letstuvede grøntsager

  • Tarteletter med sommergrønt

En klassisk ret med tarteletter lavet helt fra bunden. De sprøde tarteletter fyldes med forårets bedste grøntsager, som stadig bevarer en del sprødhed, når de stuves let.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Tarteletfyld

Lun hønsebouillonen op i en gryde. Smelt smørret i en anden gryde, og tilsæt mel under omrøring, så du laver en klassisk ”smørbolle”. Tilsæt nu den lune hønsebouillon, og kog sovsen op under piskning, så der ikke dannes klumper. Kog sovsen igennem i 7-8 minutter.

Rør æggeblomme og fløde sammen, og pisk det ned i sovsen, og kog den igennem 2-3 minutter. Sigt sovsen, og smag den til med salt, peber og citronskal og -saft. Sovsen skal være let cremet og helt fløjlsblød.

Knæk de nederste træede ender af både grønne og hvide asparges, og skræl de hvide fra lige under hovedet og nedefter – brug en tyndskræller, og læg aspargesene fladt på et skærebræt, så er de nemmere at skrælle. Snit asparges og spidskål fint, bælg ærterne, og kom alle grønsagerne i sovsen, og lad dem koge med i 1-2 minutter.

Tarteletter (12 stk.)

Rul butterdejen helt tyndt ud på et meldrysset bord. Smør formene grundigt med olien (12 forme skal smøres indvendigt, og 12 udvendigt).

Stik eller skær 12 cirkler ud, ca. 12-14 cm i diameter, og kom dem i de indvendigt smurte forme. Sørg for, at dejen kommer helt ned i formene og ud i alle ”hjørner”.

Sæt endnu en form oven i tarteletterne, så dejen kommer under pres, og lad så tarteletterne hvile i køleskabet i 20-25 minutter, inden du bager dem, så dejen får lov til at sætte sig. Bag tarteletterne ved 200° i 12-14 minutter, og lad dem afkøle lidt i formene, inden du forsigtigt vender dem ud.

Servering

Tag gryden med tarteletfyld af varmen, og vend de stuvede grønsager med friskplukket sødskærm. Lun tarteletterne i ovnen ved 200° i 2 minutter, og fyld dem med stuvede grønsager. Server tarteletterne som forret eller hovedret alt efter hvor mange spisende I er.

Tip

Tarteletterne kan også laves med ”mat butterdej”, dvs. butterdej, der er blevet æltet, så smørlagene er forsvundet (typisk æltet af det fraskær, du får, når du har stukket dej ud). Bagt på mat butterdej holder tarteletterne formen lidt bedre, men de bliver ikke helt så sprøde og flageagtige.

Ingredienser

Tarteletfyld

5 dl hønsebouillon
20 g smør
20 g hvedemel
1 æggeblomme
½ dl piskefløde
havsalt
Friskkværnet peber
1 usprøjtet citron (skal og saft heraf)
4 grønne asparges
4 hvide asparges (kan undlades)
½ spidskål
½ kg ærter (bælget vægt)
½ bundt sødskærm eller kørvel

Tarteletter (12 stk.)

300 g optøet butterdej
Lidt hvedemel
3 spsk rapsolie
24 tarteletforme

Find opskriften i Almanak

Find bogen her