Tilbage til opskrifter

Syltede rødbeder med appelsin

Mangler du inspiration til tilbehøret, kan du med fordel prøve at sylte dine egne rødbeder. Opskriften forbinder det sure, stærke og søde i en komplementær sammensætning.

Sådan gør du

Skyl rødbederne fri for jord. Sæt dem over i en gryde med vand og salt, kog op, og skum vandet af for urenheder.

Kog rødbederne i 20-30 minutter, indtil de er møre, og pas på ikke at koge dem for længe. Prøv evt. at stikke i dem med en lille kniv, rødbeder skal være møre, men ikke udkogte. Derfor er det også vigtigt, at rødbederne har ca. samme størrelse, så tilberedningstiden er den samme. Ellers må de tages op på forskellige tidspunkter, for at selv de mindste stadig beholder lidt bid.

Når rødbederne er møre, så giv dem en tur under den kolde hane, og smut derefter skrællen af. Du kan iføre dig plastikhandsker, hvis du ikke gider rødbedefarvede hænder. Når rødbederne er ordnet, så kom dem i et par skoldede sylteglas.

Kom alle ingredienserne til lagen i en gryde, og kog den op. Tag så lagen af varmen, og lad den trække i 10 minutter på køkkenbordet.

Hæld den varme syltelage over rødbederne, luk glasset godt, og lad rødbederne trække i minimum 3 dage i køleskabet, inden du spiser af dem.

Tip

Rødbederne kan holde sig i 6 måneder uåbnet i køleskabet og bliver næsten bare bedre med tiden.

Ingredienser

2 kg rødbeder
havsalt

Lage

1 liter vand
1 liter cidereddike
650 g rørsukker
1 frisk rød chili
1 usprøjtet citron
1 kanelstang
3 stjerneanis
10 hele sorte peberkorn
15 fennikelfrø
1 håndfuld salt

Find opskriften i Meyers julemad