Sådan gør du
Udblød kikærterne natten over eller i mindst 6 timer. Kog kikærterne i grøntsagsbouillonen i 40-45 minutter uden låg. Hvis der mangler væde i gryden undervejs, så spæd op med lidt vand – der skal være 9-10 dl suppe tilbage, når kikærterne er møre.
Skær løgene i skiver, og rist dem let gyldne i smørret. Det tager 12-15 minutter ved svag varme. Tilsæt ras el hanout og citronskal, og rist et minut mere.
Skær de nederste par cm af aspargesene fra, og kassér dem. Skær aspargesene i 1 cm tykke skiver.
Skær radiserne i kvarter, og pluk shiitakesvampene i mindre stykker. Lad svampene koge med i suppen i 2-3 minutter, og aspargesene i ½-1 minut. Når du er klar til at servere suppen, kom så radiserne i sammen med groftsnittet ramsløg, og top med de stegte løg lige før spisetid. Smag til med salt og peber.
Ingredienser
200 g tørrede kikærter
1 ⅕ liter grøntsagsbouillon kogt med svampe
2 løg
½ dl olivenolie
1 tsk ras-el hanout
1 tsk revet skal af usprøjtet citron
100 g asparges
50 g radiser
100 g friske shiitake svampe (eller champignon)
10 blade ramsløg (eller 2 fintsnittede forårsløg)
salt og peber