Tilbage til opskrifter

Stuvede kantareller på grillet brød

  • Opskrift på stuvede kantareller i efterårsferien

Denne ret emmer af comfort og kvalitet. Det tager lidt tid at rense alle svampene, men resultatet bliver du med garanti glad for. Kantareller og fløde i en skøn forening som egner sig godt som en lille forret eller som en frokostret med en god salat til.

Sådan gør du

Rens kantarellerne med pensel eller en lille grønsagskniv; hvis de er meget beskidte, kan du vaske dem forsigtigt. Del kantarellerne ud i mindre stykker og lad dem ligge på et stykke køkkenrulle og tørre en smule.

Smelt smørret i en sauterpande, tilsæt kantarellerne, og sauter dem på mellemvarme i 3-5 min. Tilsæt æblecider og piskefløde, og lad væsken koge ind i kantarellerne, til den begynder at tykne. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Hak skalotteløget helt fint, og vend det ned i kantarellerne til sidst – det giver kantarellerne lidt sprødhed og et fint bitterskarpt modspil til fløden. Smag til med fintrevet citronskal og citronsaft. Smør brødskiverne med olivenolie, og grill dem på en grill, grillpande eller i ovnen.

Kom de stuvede kantareller op på de sprøde, grillede brød, og server som en lille forret eller som frokostret med en god salat til. Jeg synes, det er fyrstelig mad!

Tip

Du kan naturligvis bruge andre vilde spisesvampe eller dyrkede svampe til stuvningen.

Ingredienser

400 g kantareller
20 g smør
1 dl æblecider eller sherry
1 dl piskefløde
havsalt og friskkværnet peber
1 skalotteløg
1 citron - fintrevet skal og saft
8 skiver hvedebrød
1 spsk olivenolie

Find opskriften i Almanak

Find bogen her

Sæson opskrifter

For at kunne skabe retter der giver maksimalt udbytte på smag og konsistens ynder vi at bruge råvarer når de er i sæson. Her finder du alt fra vinterens simreretter, til sommerens salater, tærter med efterårets frugter og til når de første spæde grøntsager begynder at titte frem til foråret.