Tilbage til opskrifter

Stjerneskud med avocado, asparges og stenbiderrogn

Der er masser at elske denne klassiker for med dens overdådige kombination af paneret og dampet fisk, rejer, asparges og andet godt. Det er frokostmad, når det er allerdejligst, og der er ingen grund til ikke at kaste sig ud i det derhjemme.

Sådan gør du

Fisk

Paner fire fiskefileter: Kom mel og rasp i hver sin skål, og pisk ægget sammen i en tredje. Vend fisken i mel, ryst den, vend den i æg, og til sidst i rasp. Steg fileterne i rigeligt olie, til de er gyldne og sprøde. Læg dem på køkkenrulle.

Klargør de sidste fire fileter: Skær et lille snit hen over midten – ikke helt igennem dem – og fold fileterne sammen. Læg dem i en gryde sammen med 1 dl vand, 1 spsk. citronsaft, 1 tsk. salt og lidt kværnet peber. Kom også gerne et par stilke fra dilden i. Læg låg på, kog op, og damp fisken i 1½ minut ved svag varme. Lad den trække færdig i 5-6 minutter.

Dressing

Vend stenbiderrognen med cremefraiche, mayonnaise, finthakket dild og tomatpure, og smag til med salt og peber.

Asparges og avocado

Skær enderne af de grønne asparges. Skræl de hvide asparges grundigt fra lige under hovedet, så du slipper af med det yderste træagtige lag. Kog de grønne asparges i 30 sekunder, og de hvide i 2-3 minutter, og køl dem af i koldt vand. Skær helt tynde ringe af rødløget. Skær avocadoen i skiver, og dryp den med lidt citronsaft

Ved servering

Anret fisken på rugbrød, og top med rogndressing, grønne og hvide asparges, avocado, løgringe og dild. Slut med et drys salt, lidt citronsaft og et godt skud friskkværnet peber.

Ingredienser

Fisk

8 rødspættefileter (ca. 550 g; alternativt trimmede og skindfrie skrubbefileter)
1 æg
hvedemel til panering
rasp til panering
olie til stegning

Dressing

80 g stenbiderrogn - renset (eller ørredrogn)
3 spsk cremefraiche 18 %
2 spsk mayonnaise
1 tsk tomatpuré
1 spsk dild - finthakket
salt
friskkværnet peber

Asparges og avocado

8 grønne asparges
4 hvide asparges
1 rødløg
1 avocado
citronsaft

Desuden

150 kogte rejer
1 håndfuld dild
4 skiver rugbrød - ristet