Sådan gør du
Kartofler
Skær skrubbede men ikke skrællede kartofler i grove stykker, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med grofthakket rosmarin og olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag dem gyldne og sprøde i ovnen ved 220° – det tager ca. 30 minutter.
Makrel
Knus hakket persille, hvidløg og citronskal, og bland det med 1 tsk. salt – brug en morter, en minihakker eller en stor kniv
Skær et lille snit i skindet midt på fisken på den korte side, så den nemmere kan foldes på midten. Skær et par ekstra små snit på tværs af skindet. Smør 2/3 af urteblandingen på kødsiden af fileterne – gem resten til tomaterne – og fold fileterne på midten.
Steg makrelfileterne i olie ved god varme, til de er gyldne og akkurat gennemtilberedte – ca. 2 minutter på hver side. Tag fisken af panden, skru ned for varmen og steg tomaterne, til de begynder at briste – ca. 4-5 minutter. Tag panden af blusset, og brug en gaffel til at punktere tomaterne let på panden, og vend dem med eddike, den sidste persilleblanding, og krydr med salt og peber.
Yoghurtdip
Rør yoghurt med lidt citronsaft og salt, og servér til makrel, tomater og kartofler.
Ingredienser
Kartofler
1 kg kartofler
4 kviste rosmarin, hakket
4 spsk olivenolie
Salt og peber
Makrel
1 god håndfuld persille, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
Revet skal af 1 usprøjtet citron
4 makrelfileter (ca. 350 g), uden ben og finner
Olivenolie
1 bakke blommetomater
2 spsk æblecidereddike (eller anden lys eddike)
Yoghurtdip
1 ½ dl yoghurt naturel (evt. græsk yoghurt)
1 spsk citronsaft