Tilbage til opskrifter

Stegt makrel med persille og blommetomater

Makrel er en ægte sommerfisk, som virkelig fortjener en tur på grillen eller i panden sammen med andre dejlige råvarer fra den varme tid. Tomat er en velkendt makker til makrellen, da begge er umamibomber, der supplerer hinanden godt. Med friske urter som topnote er det her sommermad med højt til loftet.

Sådan gør du

Kartofler

Skær skrubbede men ikke skrællede kartofler i grove stykker, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med grofthakket rosmarin og olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag dem gyldne og sprøde i ovnen ved 220° – det tager ca. 30 minutter.

Makrel

Knus hakket persille, hvidløg og citronskal, og bland det med 1 tsk. salt – brug en morter, en minihakker eller en stor kniv

Skær et lille snit i skindet midt på fisken på den korte side, så den nemmere kan foldes på midten. Skær et par ekstra små snit på tværs af skindet. Smør 2/3 af urteblandingen på kødsiden af fileterne – gem resten til tomaterne – og fold fileterne på midten.

Steg makrelfileterne i olie ved god varme, til de er gyldne og akkurat gennemtilberedte – ca. 2 minutter på hver side. Tag fisken af panden, skru ned for varmen og steg tomaterne, til de begynder at briste – ca. 4-5 minutter. Tag panden af blusset, og brug en gaffel til at punktere tomaterne let på panden, og vend dem med eddike, den sidste persilleblanding, og krydr med salt og peber.

Yoghurtdip

Rør yoghurt med lidt citronsaft og salt, og servér til makrel, tomater og kartofler.

Tip

Har du flere friske urter ved hånden, kan du supplere urtefyldet med fx lidt rosmarin, kørvel, salvie, mynte eller koriander

Ingredienser

Kartofler

1 kg kartofler
4 kviste rosmarin, hakket
4 spsk olivenolie
Salt og peber

Makrel

1 god håndfuld persille, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
Revet skal af 1 usprøjtet citron
4 makrelfileter (ca. 350 g), uden ben og finner
Olivenolie
1 bakke blommetomater
2 spsk æblecidereddike (eller anden lys eddike)

Yoghurtdip

1 ½ dl yoghurt naturel (evt. græsk yoghurt)
1 spsk citronsaft

Find opskriften i Meyers Hverdag

Find bogen her