Sådan gør du
Linseboller
Kog perlebyggen i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 minutter, til den er mør.
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Steg løg og hvidløg i olie på en pande ved middel varme i ca. 10 minutter, til løgene er gyldne.
Rør vand og hørfrømel sammen, og lad det trække i ca. 5 minutter. Blend perlebyg, stegte løg, hørfrøblandingen, linser, svampepulver, persille og kikærtemel til en ensartet masse i en foodprocessor eller blender, og smag den til med salt, peber og citronsaft. Stil massen i køleskabet i ca. 30 minutter.
Form linsemassen til kugler på størrelse med bordtennisbolde, og steg dem i ca. 3 spsk. olie på en pande i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Tomatsauce
Pil hvidløg, og hak dem fint. Steg dem i olie på en pande ved middel varme i et par minutter. Tilsæt tomatpure, flåede tomater og oregano, og lad saucen simre ved svag varme i ca. 30 minutter, men gerne længere. Smag til med salt, peber og balsamicoeddike. Du kan evt. blende saucen, hvis du ønsker den glat og ensartet.
Vend de stegte linseboller i saucen.
Squashpasta
Skær squashene på et japansk mandolinjern eller med en spiralizer, så du får tynde spaghettilignende strimler.
Ved servering
Rist pinjekernerne på en pande ved middel varme i et par minutter. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke.
Blancher squashstrimlerne i rigeligt, spilkogende vand i 20 sekunder; de skal udelukkende have lidt varme, og ikke gennemkoges. Hæld vandet fra, og bland squashstrimlerne med linseboller og tomatsauce, eller sæt de to elementer på bordet for sig.
Drys finthakket persille, ristede pinjekerner og fintrevet citronskal over retten.
Ingredienser
Linseboller
50 g perlebyg
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk vand
10 g hørfrømel
400 g røde linser (Udblødt i vand natten over)
1 spsk blendede Tørrede svampe (Karl Johan og Rørhatte/Boletur Eedulis og beslægtede svampe)
1 håndfuld persille
1 spsk kikærtemel
½ usprøjtet citron (saften)
havsalt
friskkværnet peber
Tomatsauce
2 fed hvidløg
olivenolie
1 spsk tomatpuré
2 dåser flåede tomater
2 spsk tørret oregano
2 spsk balsamisk eddike
Squashpasta
2 squash
Desuden
50 g pinjekerner
1 håndfuld persille
½ usprøjtet citron (skallen)