Tilbage til opskrifter

Spidskålssalat med gedefeta og melon

En sprød salat med spidskål, melon, toppet med gedeost og frisk purløg. Spis salaten som den er, som tilbehør til en hovedret eller som en lille selvstændig foret.

Sådan gør du

Skræl og flæk melonen, skrab kernerne ud med en ske, og skær melonkødet ud i grove stykker.

Halver spidskålen, og skyl den i koldt vand, snit så kålen i helt fine strimler, og bland den med melonen.

Pisk eddiken sammen med olie, salt, peber og fintskåret chili til en vinaigrette. Hæld vinaigretten over spidskål og melon, og vend grundigt rundt.

Drys til sidst med skåret purløg og stykker af gedefeta.

Tip

Spidskålssalaten kan evt. laves med jordbær, gerne grønne, eller med andre bær i stedet for melon.

Ingredienser

1 galia-, net- eller honningmelon
1 spidskål
2 spsk cidereddike
2 spsk koldpresset olivenolie
havsalt
Friskkværnet peber
½ rød frisk chili befriet for kerner
½ bundt purløg
40 g gedefeta

Find opskriften i Almanak

Find bogen her