Tilbage til opskrifter

Spaghetti bolognese

En klassiker uden lige. I vores version er der godt med grøntsager i saucen, og du kan også gå længere endnu og vende fintsnittet hvidkål eller flere revne rodfrugter i. Du kan også nemt erstatte grøntsagerne med andre, du har liggende i køleskabet – for eksempel en squash, der trænger til at blive brugt. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Det er ikke mængden af kød, der gør forskellen for en god bolognese.

Sådan gør du

Varm en gryde godt op. Kom en sjat olie i gryden, og rist baconen, til den bliver gylden, og noget af fedtet er smeltet af. Nu skal kødet ristes, og hvis du vil have ekstra smag, så gør du sådan her: Skru godt op, og lige inden baconen begynder at blive for mørk, så tilsæt halvdelen af kødet, og rist det godt igennem, så det får noget farve. Vip det over i en skål sammen med baconen, og rist så anden halvdel af kødet i lidt ekstra olie ved høj varme. Kom første hold kød tilbage i gryden sammen med hakket løg og hvidløg, og steg et par minutter.

Skær gulerødder og blegselleri i tern, og tilsæt dem sammen med chili, laurbærblade, oregano, timian, rosmarin, flåede tomater, tomatpuré og ½ liter vand. Bring i kog, skru ned, og lad det simre ved svag varme i 1 time, til sovsen er tæt og koncentreret, og kødet er mørt. Den lange tilberedningstid er lig med smag! Smag til med salt og peber.

Kog spaghettien efter anvisningen på posen, og si vandet fra. Spis med kødsovsen og revet parmesan på toppen.

Tip

Grundideen med kød simret i tomatsauce har mange gode variationsmuligheder. Prøv f.eks. at købe et helt stykke kød, som f.eks. oksetykkam, og lad det simre sig helt mørt i saucen. Til sidst kan du trække kødet fra hinanden med en gaffel. Server som den traditionelle bolognese

Ingredienser

75 g bacon i tern
300 g hakket oksekød
2 spsk olie
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 blegselleri
1 knivspids chilipulver
2 laurbærblade
1 tsk tørret oregano
2 friskt timian eller 0,5 tsk. tørret timian
1 stilk rosmarin (kan undlades)
1 dåse flåede tomater (400 g)
1 spsk tomatpuré
Salt og peber
400 g spaghetti
50 g parmesanost (eller anden hård ost)

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her