Sådan gør du
Varm en gryde godt op. Kom en sjat olie i gryden, og rist baconen, til den bliver gylden, og noget af fedtet er smeltet af. Nu skal kødet ristes, og hvis du vil have ekstra smag, så gør du sådan her: Skru godt op, og lige inden baconen begynder at blive for mørk, så tilsæt halvdelen af kødet, og rist det godt igennem, så det får noget farve. Vip det over i en skål sammen med baconen, og rist så anden halvdel af kødet i lidt ekstra olie ved høj varme. Kom første hold kød tilbage i gryden sammen med hakket løg og hvidløg, og steg et par minutter.
Skær gulerødder og blegselleri i tern, og tilsæt dem sammen med chili, laurbærblade, oregano, timian, rosmarin, flåede tomater, tomatpuré og ½ liter vand. Bring i kog, skru ned, og lad det simre ved svag varme i 1 time, til sovsen er tæt og koncentreret, og kødet er mørt. Den lange tilberedningstid er lig med smag! Smag til med salt og peber.
Kog spaghettien efter anvisningen på posen, og si vandet fra. Spis med kødsovsen og revet parmesan på toppen.
Ingredienser
75 g bacon i tern
300 g hakket oksekød
2 spsk olie
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 blegselleri
1 knivspids chilipulver
2 laurbærblade
1 tsk tørret oregano
2 friskt timian eller 0,5 tsk. tørret timian
1 stilk rosmarin (kan undlades)
1 dåse flåede tomater (400 g)
1 spsk tomatpuré
Salt og peber
400 g spaghetti
50 g parmesanost (eller anden hård ost)