Tilbage til opskrifter

Sorghumpandekager med squash, sesam, nye løg og tomat

Sorghum, også kaldet durra, er en afgrøde fra græsfamilien, der dyrkes i meget stor stil i Afrika og Sydvestasien. Her bruger man den især til grød og fladbrød. Sorghum har vundet bredere indpas i de senere år, fordi den er naturligt glutenfri og god i brødbagning. Den er også rig på protein. Her bruger vi melet i bløde, tynde pandekager med grøntsager i dejen.

Sådan gør du

Pandekager

Rør de tre slags mel med æg, vand, salt og soyasauce. Lad dejen hvile i mindst 30 minutter.

Skær squashene i små tern og løgene i tynde skiver. Rist begge dele kort i lidt olie, så de lige blødgøres lidt – ca. 2 minutter. Rist sesamfrøene med de sidste 30 sekunder.

Varm en pande op til mellemvarme med lidt olie. Kom 2 spsk. ristet squash og løg på panden sammen med nogle basilikumblade og ca. 3⁄4 dl pandekagedej, og vip panden, så dejen fordeles. Bag i 45 sekunder på hver side. Der bør være dej til ca. 12 pandekager.

Tomatsirup

Kog citronsaft, æblemost, revet hvidløg, chili, sukker og tomatpuré til sirupkonsistens. Det tager ca. 10-15 minutter. Krydr med peber. Køl siruppen ned til stuetemperatur.

Mayo

Rør mayonnaisen med citronsaft, chilisauce og sukker, og smag til med salt og peber.

Salat

Skær squash og løg i tynde strimler og tomaterne i halve eller kvarter. Vend løg, squash og tomater med basilikum plukket i blade, og lidt af tomatsiruppen. Drys med sesamfrø.

Spis pandekagerne med salaten, spirer og de to dressinger.

Ingredienser

Pandekager

250 g sorghummel /durramel (fås i helsekostbutikker og på nettet)
60 g rismel
100 g hvedemel
4 æg
6 dl vand
½ tsk salt
1 spsk soyasauce
300 g squash (1-2 stk.)
2 små nye løg
vindruekerneolie til stegning
2 spsk sesamfrø
1 håndfuld frisk basilikum

Tomatsirup

½ dl citronsaft
1 ½ dl æblemost
1 fed hvidløg
1 knivspids chilipulver
½ tsk sort peber
30 g sukker
1 spsk tomatpuré

Mayo

1 dl mayonnaise
3 spsk citronsaft
1 tsk sukker
1 tsk stærk chilisauce

Salat

300 g squash (1-2 stk.)
150 g små modne tomater
1 nyt løg
½ håndfuld basilikum
1 håndfuld bønnespirer

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her