Sådan gør du
Pandekager
Rør de tre slags mel med æg, vand, salt og soyasauce. Lad dejen hvile i mindst 30 minutter.
Skær squashene i små tern og løgene i tynde skiver. Rist begge dele kort i lidt olie, så de lige blødgøres lidt – ca. 2 minutter. Rist sesamfrøene med de sidste 30 sekunder.
Varm en pande op til mellemvarme med lidt olie. Kom 2 spsk. ristet squash og løg på panden sammen med nogle basilikumblade og ca. 3⁄4 dl pandekagedej, og vip panden, så dejen fordeles. Bag i 45 sekunder på hver side. Der bør være dej til ca. 12 pandekager.
Tomatsirup
Kog citronsaft, æblemost, revet hvidløg, chili, sukker og tomatpuré til sirupkonsistens. Det tager ca. 10-15 minutter. Krydr med peber. Køl siruppen ned til stuetemperatur.
Mayo
Rør mayonnaisen med citronsaft, chilisauce og sukker, og smag til med salt og peber.
Salat
Skær squash og løg i tynde strimler og tomaterne i halve eller kvarter. Vend løg, squash og tomater med basilikum plukket i blade, og lidt af tomatsiruppen. Drys med sesamfrø.
Spis pandekagerne med salaten, spirer og de to dressinger.
Ingredienser
Pandekager
250 g sorghummel /durramel (fås i helsekostbutikker og på nettet)                
60 g rismel                
100 g hvedemel                
4 æg                
6 dl vand                
½ tsk salt                
1 spsk soyasauce                
300 g squash (1-2 stk.)                
2 små nye løg                
vindruekerneolie til stegning                
2 spsk sesamfrø                
1 håndfuld frisk basilikum    
Tomatsirup
½ dl citronsaft                
1 ½ dl æblemost                
1 fed hvidløg                
1 knivspids chilipulver                
½ tsk sort peber                
30 g sukker                
1 spsk tomatpuré    
Mayo
1 dl mayonnaise                
3 spsk citronsaft                
1 tsk sukker                
1 tsk stærk chilisauce    
Salat
300 g squash (1-2 stk.)                
150 g små modne tomater                
1 nyt løg                
½ håndfuld basilikum                
1 håndfuld bønnespirer    
