Tilbage til opskrifter

Selleri-polenta med majs og kantareller

Polenta kan tage mange former. Her bliver den til en luftiggrød, hvor knoldselleri og hasselnøddemælk giver en silkeblødstruktur og en god smag af seller. Hvis du ikke lige har kantareller, så top med andre stegte svampe eller grøntsager.Server den som et frokost- eller aftensmåltid i sig selv, evt.med ristet brød til.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Hak hasselnøddekernerne groft, og rist dem på en tør pande i lidt fint salt, til de tager lidt farve.

Skræl knoldsellerien, og skær den i skiver på 1 cm. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Kom lidt over halvdelen af knoldselleriskiverne i en gryde sammen med løg, hvidløg og vand, og lad det koge under låg ved svag varme i 25-30 minutter, til sellerien er helt mør og tæt på udkogt. Tag gryden af blusset, og lad vand og selleri blive i gryden.

Steg de øvrige knoldselleriskiver hårdt på en pande eller på grillen i ganske lidt olie, til de har en flot stegt overflade, og krydr dem med salt. Skær dem i mindre tern, og sæt dem til side.

Rens svampene, og pluk dem i mindre stykker. Steg dem på samme pande som sellerien, evt. i lidt ekstra olie, til de har taget lidt farve. Sæt dem til side.

Pil bladene af majsen, og skær kornene af kolben. Mos den kogte selleri i kogevandet med et piskeris, og tilsæt derefter majskornene. Tilsæt polenta under kraftig omrøring sammen med hasselnøddemælk og olie, og lad det simre i 5-6 minutter. Smag til med citronskal og citronsaft, salt og peber.

Top polentagrøden med svampe, stegte selleritern, grofthakket estragon og hasselnødder, og server med et godt, evt. grillet brød.

Ingredienser

1 knoldselleri
1 løg
3 fed hvidløg
1 ⅕ dl vand
150 g kantareller
1 majskolbe
125 g polenta
1 ½ dl hasselnøddemælk
¾ dl olivenolie
skal og saft af 1 usprøjtet citron
½ håndfulde estragonblade
havsalt og friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her

Lækre og nemme madopskrifter

Find vores bedste opskrifter til alle fire sæsoner – måned for måned, opskrifter til årets højtider og masser af god inspiration til dit eget madliv derhjemme.