Tilbage til opskrifter

Saltstegte sild

Opskriften her stammer fra et tema, vi kørte i vores kantiner, hvor vi fejrede de klassiske danske livretter i en lidt grønnere version. 

Sådan gør du

Saltstegte sild

Salt de ferske sildefileter ved at drysse dem med salt og lad dem trække natten over. Pil løget, halver det og skær det i skiver. Steg skiverne olie og smør til de er godt gyldne. Dup sildene fri for væde og vend dem i rugmel med salt og peber. Steg sild i olie og smør- de skal have kraftig varme og brunes godt. Server de lune sild på rugbrød med sennep, syltede rødbeder og krydderfedt.

Krydderfedt

Smelt tern af flommefedt langsomt. Når fedtet er smeltet fra og fedtegreverne ligger i overfladen, skru da ned for varmen så fedtegreverne bliver gyldne og sprøde. Fisk dem op med en hulske og afdryp dem på fedtsugende papir. Kom æbler, løg og timian ned i det varme fedt og lad det simre i 5-6 minutter, eller indtil løgene begynder at brune. Smag til med salt og peber. Sigt nu fedtet og rør greverne i. Kasser æbler. Hak løg fint og bland i fedtet. Stil fedtet koldt.

Tip

I stedet for krydderfedt kan man også lave en hjemmelavet kryddersmør: Pisk smør hvidt og luftigt med en elpisker - tilsæt en smule enebær, salt og knuste hjemmelavede ristede løg.

Ingredienser

Saltstegte sild

2 stk dobbelte, ferske og rensede sildefileter
Lidt salt
rugmel til panering
1 stort løg
Smør og olie til stegning
Syltede rødbeder
Sød sennep

Krydderfedt

140 g flommefedt i fine tern
½ grofthakket løg
½ æble i tern
Lidt frisk timian