Sådan gør du
Råmarineret grønkål
Skyl grønkålen, og pluk bladene af stilken – gem stilkene til den stegte grønkål. Hak grønkålsbladene groft, og mariner dem med sojasauce, limesaft og olie, efter smag.
Stegt grønkål
Skyl grønkålen, og pluk bladene af stilken. Pil hvidløg, og hak det groft sammen med alle grønkålsstilkene.
Steg hvidløg og grønkål i olie på en pande ved høj varme i et par minutter. Smag til med sojasauce, risvinseddike og peber.
Sesamdressing
Rist sesamfrøene, og blend dem med resten af ingredienserne på nær limesaften. Bliv ved med at blende dressingen, til den tykner. Smag til med limesaft.
Ved servering
Skær "fileter" af clementinerne ved at skære skrællen af oppefra og ned, og skær hver enkel båd ud med en skarp kniv, så du undgår de hvide lameller. Skær noritangen i stykker på 2 x 2 cm.
Anret stegt grønkål og clementinfileter på tallerkener, og fordel den marinerede grønkål på toppen. Dryp med sesamdressing, og pynt med stykker af noritang.
Ingredienser
Råmarineret grønkål
100 g grønkål
1 spsk sojasauce
1 spsk limesaft
1 spsk olie
Stegt grønkål
200 g grønkål
2 fed hvidløg
sojasauce
risvinseddike
friskkværnet peber
Sesamdressing
50 g sesamfrø
2 spsk sesamolie
1 spsk sojasauce
1 spsk risvinseddike
1 spsk sukker
1 spsk limesaft
Desuden
2 clementiner
2 blade noritang