Tilbage til opskrifter

Salat af nye persillerødder med reineclaude-blommer, korn og hasselnøddedressing

  • Meyers salat

De danske reineclauder, som er en af vores allerbedste blommesorter, plukkes i slutningen af august og starten af september og har en rund og intens blommesmag og masser af sødme. De deler sæson med nye persillerødder, som er saftige og faste på denne årstid. Du kan frit jonglere med andre typer rodfrugter, nødder, blommer, korn og urter i denne salat.

Sådan gør du

Kog perlebyggen i rigeligt vand med ganske lidt salt i 20-25 minutter eller efter anvisningen på pakken. Lad dem køle af til stuetemperatur.

Skrub persillerødderne grundigt – hvis der er toppe på, så skær dem fra, og brug dem i salaten sammen med urterne. Skær persillerødderne i stave. Vend dem med ganske lidt olie, æbleeddike og salt, og spred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag ved 200° i 15-20 minutter, til rødderne er flot gyldne, men stadig har noget bid.

Rist hasselnødderne let gyldne i lidt olivenolie. Kom dem i en foodprocessor sammen med tahin, hasselnøddeolie og ca. 2 spsk. blommeeddike. Blend til en grov dressing, smag til med salt og peber, og juster med honning eller eddike.

Læg salater, urter og toppene fra persillerødderne i vand i 10-15 minutter. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde skiver. Skær blommerne i halve, fjern stenene, og skær dem i små både.

Vend persillerødder, korn, blommer, salater og urter med dressingen, og smag til med salt og peber.

Ingredienser

100 g groft poleret perlebyg
3 nye persillerødder med top (ca. 400g)
koldpresset olivenolie
blomme- eller æbleeddike
50 g hasselnøddekerner
1 tsk tahin
¾ dl hasselnøddeolie (eller koldpresset olivenolie)
1 håndfuld frisée salat
1 håndfuld mizuna
1 håndfuld krydderurter som f.eks. kørvel og persille
4 forårsløg
10 reineclaude-blommer
havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her