Tilbage til opskrifter

Salat af grillede squash med friske hasselnødder og merian

Sidst på sommeren kan man få virkelig lækre danske squash. Pluk eller køb dem så små og faste som muligt, og grill dem kort, så de bevarer spændstigheden. Server salaten som del af et grillmåltid, f.eks. til grillet multe eller makrel.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Skær squashene i 7-8 mm tykke skiver – eller flæk dem én gang på langs, hvis de er små. Vend dem med nogle dråber olie. Grill dem i kort tid på en grill eller en meget varm pande, så de bare lige får en flot overflade. Krydr med salt. Knæk nødderne ud af skallerne, og hak dem groft.

Skær forårsløgene i helt tynde skiver. Pluk merianbladene – hvis stænglerne er tynde og bløde, så lad dem komme med. Rør citronsaft, olivenolie og honning sammen, og smag til med salt og masser af friskkværnet peber.

Vend de grillede squash med dressing, forårsløg og merian, smag til med salt og peber, og server straks salaten.

Tip

De første friske hasselnødder kommer sidst på sommeren og giver en skøn mild smag og et dejligt knas til retten. Hvis du ikke kan få friske hasselnødder, så rist nogle tørrede hasselnøddekerner let.

Ingredienser

600 g nye squash
300 g friske hasselnødder (eller 75 g. tørrede hasselnøddekerner)
½ bundt forårsløg
½ bundt merian
½ dl citronsaft
¾ dl koldpresset olivenolie
1 tsk flydende honning
havsalt og friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her