Sådan gør du
Skær squashene i 7-8 mm tykke skiver – eller flæk dem én gang på langs, hvis de er små. Vend dem med nogle dråber olie. Grill dem i kort tid på en grill eller en meget varm pande, så de bare lige får en flot overflade. Krydr med salt. Knæk nødderne ud af skallerne, og hak dem groft.
Skær forårsløgene i helt tynde skiver. Pluk merianbladene – hvis stænglerne er tynde og bløde, så lad dem komme med. Rør citronsaft, olivenolie og honning sammen, og smag til med salt og masser af friskkværnet peber.
Vend de grillede squash med dressing, forårsløg og merian, smag til med salt og peber, og server straks salaten.
Ingredienser
600 g nye squash
300 g friske hasselnødder (eller 75 g. tørrede hasselnøddekerner)
½ bundt forårsløg
½ bundt merian
½ dl citronsaft
¾ dl koldpresset olivenolie
1 tsk flydende honning
havsalt og friskkværnet peber