Tilbage til opskrifter

Rødbedetatar med rygeostcreme, peberrod, karse og ristet boghvede

Uanset om du lige er blevet interesseret i det grønne, eller har været det i lang tid, så vil denne grønne fortolkning af tatar sikkert være noget for dig. Med rødbede, rygeostecreme, peberrod, karse og ristet boghvede, bliver dine smagsløje forkælet med et væld af forskellige smage.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Rødbeder

Kog rødbederne i ca. 1 time med skræl. Køl herefter rødbederne ned i koldt vand. Nu kan du let fjerne skrællen fra rødbederne. Skær rødbederne i små tern af 1x1 cm. Smag din rødbede tatar til med citronsaft, olivenolie, salt og peber efter behag.

Rygeostcreme

Pisk rygeosten sammen med 1 del mælk til den er helt cremet. Smag til med salt og peber. Sæt herefter cremen i en sprøjtepose / frysepose og skær et lille hul i bunden til at sprøjte ud.

Boghvede kerner

Kog boghvede kerner i rigeligt letsaltet vand 30 minutter. Sigt herefter kernerne, lad dem dampe af, og rist dem i ovnen ved 160 grader i ca. 15 minutter til de sprøde.

Anretning

Anret rødbedetataren i midt som anvist på billedet. Dut 4-5 dutter med rygeostcreme. Riv friskrevet peberrod udover. Pynt med frisk karse og drys boghvedekernerne til sidst. - Velbekomme.

Ingredienser

400 g rødbeder
100 g fynsk rygeost
1 dl mælk
frisk hel peberrod
karse
økologiske boghvedekerner
olivenolie
citronsaft
salt
peber