• Opskrift på risengrød

En klassisk opskrift på risengrød til jul lavet på letmælk. Top risengrøden med kanelsukker og en smørklat. Husk vanilje, hvis grøden skal bruges til risalamande.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Bring mælken i kog i en tykbundet gryde. Drys grødrisene i den kogende mælk, og lad grøden koge i 50-60 minutter på lavt blus under låg. Husk at røre i grøden nogle gange under kogningen, så den ikke brænder på. Smag til med salt, og server grøden med det samme med kanelsukker og smørklat på.

Tip

Hvis du koger risengrød med henblik på at lave risalamande (se opskrift side 81), er det lækkert at koge ½-1 flækket, udskrabet vaniljestang med, så du får infuseret risene med vaniljesmag.

Ingredienser

1 l letmælk
125 g grødris
½ tsk salt
kanel
sukker
smør


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme