Sådan gør du
Bring mælken i kog i en tykbundet gryde. Drys grødrisene i den kogende mælk, og lad grøden koge i 50-60 minutter på lavt blus under låg. Husk at røre i grøden nogle gange under kogningen, så den ikke brænder på. Smag til med salt, og server grøden med det samme med kanelsukker og smørklat på.
Høkassemetoden
Kog risene op med mælk, salt og sukker. Pas på, at mælken ikke koger over i den første del af processen. Hold godt øje med gryden, og lad så risene simrekoge ved lav varme i 8-10 minutter uden låg – pas på, de ikke brænder på. Rør gerne, men altid med en ske eller en varmefast spatel, aldrig et piskeris. Læg låg på gryden, og sæt den under dynen, eller pak den ind i et tæppe. Efter ca. 2-2½ timer er risene møre.
Rør ris og mælk godt sammen til en tæt grød. Hvis grøden er lidt vandet, så kog den op i 2-3 minutter ved svag varme til grødkonsistens.
Ingredienser
1 l letmælk
125 g grødris
½ tsk salt
kanel
sukker
smør