Sådan gør du
Råmarineret rødtunge
Gnid fisken med salt og sukker. Blend stikkelsbær og hyldeblomsteddike til en tynd mos, og kom lagen over fisken. Dæk med husholdningsfilm, og sæt fisken i køleskabet natten over.
syltede stikkelsbær
Skyl bærrene under koldt vand, og knus dem derefter let, så overfladen lige brydes, og de lettere kan koge ud. Kom bær, vand, sukker og lidt salt i en lille gryde, og kog op. Tag gryden af blusset, og lad dem trække i et par timer.
salaten
Skær agurk og forårsløg i tynde skiver. Læg salat og urter i koldt vand i 10-15 minutter. Slyng alt det grønne tørt i en salatslynge eller et viskestykke.
ved servering
Ryst fisken lidt fri af marinaden – men gem marinaden. Læg fisken på et skærebræt, og skær den i lange tynde skiver på langs af fileten. Vend fisk, forårsløg, agurk, salturt, syltede stikkelsbær, salater og urter med lidt af marinaden fra fisken og lidt olivenolie. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere eddike.
Ingredienser
råmarineret rødtunge
300 g rødtungefilet (frosset i 24 timer og optøet)
1 spsk salt
1 tsk sukker
75 g stikkelsbær (evt. frosne)
½ dl hyldeblomsteddike
syltede stikkelsbær
100 g stikkelsbær
½ dl vand
50 g sukker
salaten
1 lille agurk
½ bundt forårsløg
50 g salturt
1 håndfuld krydderurter som fuglegræs, kørvel, dild, sødskærm eller bronzefennikel
2 håndfulde salater som mizuna og rucola
desuden
koldpresset olivenolie
havsalt
Friskkværnet peber