Tilbage til opskrifter

Porretærte med timian og rugmelsbund

En simpel grov tærtedej, du kan banke sammen på et øjeblik, lægger bunden for sauterede porrer med lidt timian. Masser af smag i et enkelt grønt hverdagsmåltid. Du kan bruge tærtedejen som grunddej til alle salte tærter.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Tærtedej

Lad smørret blive lidt blødt, og ælt det så sammen med rugmel, hvedemel og salt. Alle smørklumper skal være væk, og dejen skal have samlet sig. Lad dejen hvile 30-60 minutter i køleskabet – det gør det lettere at rulle den ud.

Rul tærtedejen ud mellem to stykker papir eller køkkenfilm til 4-5 mm tykkelse. Smør en tærteform med lidt smør eller olie, og læg den udrullede dej hen over – den må gerne stikke ud over kanten på formen – og tryk den lidt ned i formen. Prik forsigtigt bunden med en gaffel, og bag så tærtebunden ved 200° i 12-14 minutter. Rul en kagerulle eller vinflaske hen over dejen, så den overskydende dej bliver skåret af, og du får et flot skæresnit hele vejen rundt

Fyld

Rens porrerne grundigt, og skær dem i skiver. Steg porrerne møre i smør med timian, og smag til med salt, peber og citronsaft – det tager 3-4 minutter. Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt og peber. Fordel porrerne i den forbagte tærtebund, og hæld æggeblandingen i. Bag tærten ved 200° i ca. 25 minutter, til den er flot gylden på toppen.

Tip

Lidt revet ost i æggemassen er en god opgradering.

Ingredienser

Tærtedej

140 smør
200 rugmel
100 g hvedemel
1 tsk salt

Fyld

3 porrer
1 spsk smør
salt og peber
5 kviste frisk timian
saft af 1/2 citron (eller 1 spsk. eddike)
4 æg
1 ½ dl mælk

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her