Sådan gør du
Tærtedej
Lad smørret blive lidt blødt, og ælt det så sammen med rugmel, hvedemel og salt. Alle smørklumper skal være væk, og dejen skal have samlet sig. Lad dejen hvile 30-60 minutter i køleskabet – det gør det lettere at rulle den ud.
Rul tærtedejen ud mellem to stykker papir eller køkkenfilm til 4-5 mm tykkelse. Smør en tærteform med lidt smør eller olie, og læg den udrullede dej hen over – den må gerne stikke ud over kanten på formen – og tryk den lidt ned i formen. Prik forsigtigt bunden med en gaffel, og bag så tærtebunden ved 200° i 12-14 minutter. Rul en kagerulle eller vinflaske hen over dejen, så den overskydende dej bliver skåret af, og du får et flot skæresnit hele vejen rundt
Fyld
Rens porrerne grundigt, og skær dem i skiver. Steg porrerne møre i smør med timian, og smag til med salt, peber og citronsaft – det tager 3-4 minutter. Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt og peber. Fordel porrerne i den forbagte tærtebund, og hæld æggeblandingen i. Bag tærten ved 200° i ca. 25 minutter, til den er flot gylden på toppen.
Ingredienser
Tærtedej
140 smør
200 rugmel
100 g hvedemel
1 tsk salt
Fyld
3 porrer
1 spsk smør
salt og peber
5 kviste frisk timian
saft af 1/2 citron (eller 1 spsk. eddike)
4 æg
1 ½ dl mælk