Sådan gør du
Mungbønnegryde
Udblød bønnerne i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer. Hæld vandet fra. Hak løg og hvidløg groft, og blend dem til en puré med en stavblender. Pluk timianbladene af stilkene.
Kom løgpuréen i en gryde sammen med olivenolie, timianblade og anisfrø, og lad det stege ved mellem varme i 10-12 minutter, uden at løgene bruner. Tilsæt udblødte bønner, bouillon og eddike, og lad det simrekoge uden låg i 60-65 minutter, til bønnerne er møre men ikke udkogte. Rør eller ryst melet sammen med vand i samme mængde, og rør så meljævningen i retten. Lad den koge i et par minutter, til den har jævnet sig.
Snit palmekålen i grove strimler, kom dem i gryden, og lad dem koge med i 8-10 minutter, til de er godt møre. Smag retten til med salt og peber og evt. lidt eddike.
Pæreråkost
Skær pærerne i 2 mm tykke skiver på et mandolinjern. Rør olivenolie, sukker, eddike, sort peber og black bean sauce sammen, og vend pæreskiverne i marinaden. Smag til med salt og peber.
Ved servering
Skær tempeh i små tern, og rist dem sprøde og gyldne i lidt olie. Krydr med salt, og drys på retten lige før spisetid. Spis pæreråkosten som topping eller sidesalat.
Ingredienser
Mungbønnegryde
200 g tørrede mungbønner
2 løg
2 fed hvidløg
10 friske timian
1 spsk anisfrø
100 g smør eller 1 dl. olivenolie
1 liter grøntsagsbouillon
½ dl æblecidereddike
500 g palmekål
2 spsk hvedemel
2 spsk vand
salt og peber
Pæreråkost
2 pærer
2 spsk olivenolie
1 tsk sukker
2 spsk æblecidereddike
½ tsk sort peber
1 spsk black bean sauce
Desuden
50 g tempeh
2 spsk vindruekerneolie
Grønne opskrifter
Her har vi samlet opskrifter fra det grønne univers, til dig der er vegetar, veganer eller bare ønsker at spise lidt grønnere. Vi garanterer opskrifter der er fulde af saft, kraft og smag, til når du søger inspiration til retter spækket med grøntsager, bønner og alt andet der spirer og vokser.