Tilbage til opskrifter

Lynstegte kalvenyrer med salat af nye løg, appelsin og mynte

Indmad kan virkelig skille vandene – enten elsker man lever, hjerter, brisler og nyrer – eller også er det det værste, man overhovedet kan komme i tanke om. I tilfældet med nyrer eksisterer der diverse urinale fordomme, og måske derfor er det ellers så gode stykke indmad ringeagtet, i hvert fald i Danmark (i Frankrig er det en helt anden sag, her sætter man ofte nyrer på de hjemlige spiseborde). Vi opfordrer bestemt til at følge skik - for nyrer smager altså fremragende.

Sådan gør du

Udvand nyrerne i rindende koldt vand i ca. 30 min. Pil løgene, halver dem, og snit dem i helt fine både, og kom dem i en skål. Riv skallen af 1 appelsin, og kom den ned til løgene, og skær herefter skallen af begge appelsinerne – sørg for, at alt det hvide kommer af.

Skær appelsinerne ud i små tern, og bland dem i løgene. Krydr løgene med salt, peber, hakket mynte, honning, sherryeddike og olivenolie. Vend det hele godt rundt, og lad ”salaten” trække i 5 min. Smag evt. til med ekstra salt og peber.

Tag nyrerne op af vandet, og aftør dem grundigt med køkkenrulle. Del nyrerne i mindre stykker – de skiller naturligt i hinder, så del der, så de får golfboldstørrelse. Steg nyrerne i lidt olivenolie på en varm pande i ca. 1-2 min. på hver side, så de får en flot gylden overflade og stadig er rosa i midten.

Tag nyrerne af panden, og lad dem trække i 1-2 min., inden du skærer dem i skiver. Anret skiver af nyrer sammen med salaten af løg, appelsin og mynte, og server som en lille forret eller frokostret.

Ingredienser

200 g friske kalvenyrer (bestil hos din slagter)
2 nye og milde salatløg
2 usprøjtede appelsiner
havsalt og friskkværnet peber
10 blade mynte
1 tsk akaciehonning
2 spsk sherryeddike
1 spsk olivenolie

Find opskriften i Almanak

Find bogen her