Sådan gør du
Pil løgene, og skær dem i skiver. Kom løgene i en gryde med olivenolien, og lad dem svitse ved mellem varme, til de er helt møre og har taget godt med farve. Rør jævnligt rundt og vær tålmodig – de må godt få 20-25 minutter. Hvis løgene er ved at brænde på undervejs, så kom et par skefulde vand i. Når løgene er brune, så tilsæt 2 fed fintsnittet hvidløg (gem et fed til brødene), og lad hvidløget riste med et par minutter. Tilsæt timian, eddike og bouillon, og kog videre i 5-6 minutter. Smag til med salt.
Rist brødskiverne i ovnen ved 200° i 5 minutter, så de får lidt farve. Gnid nu brødet med det sidste hvidløgsfed. Læg brødene i suppen, og drys med osten og evt. nogle dråber olivenolie. Sæt gryden i ovnen i 15 minutter, til osten er smeltet og gylden.
Ingredienser
4 store løg
1 dl olivenolie
3 fed hvidløg
1 tsk timian
1 spsk æbleeddike (eller anden lys eddike)
8 dl grøntsags- elle hønsebouillon
4 skiver hvedebrød
100 g revet ost