Sådan gør du
Skær roden af porrerne, pil det yderste lag af, og skær den mest mørkegrønne del af toppen af. Skær et lille krydssnit ned i toppen, så du kan skylle dem fri for jord mellem lagene. Skær porrerne i aflange stykker, og rist dem på en pande ved mellemvarme i 2 spsk. olie. Giv dem først 4-5 minutter på den ene side, til de har fået godt med farve. Vend porrerne, og tilsæt valnødderne. Steg i 4-5 minutter mere, til porrerne er mørkebrune og møre og valnødderne har fået lidt farve. Brug gerne et låg, hvis du har, så porrerne samtidig dampes lidt. Tilsæt linserne, og lad dem varme med i et minuts tid. Krydr med salt og peber.
Blend feta og yoghurt i et glas med en stavblender til en cremet og glat dressing. Smag til med salt og peber.
Rør citronsaft, revet citronskal og 4. spsk. olie sammen. Vend blade af julesalat og æblebåde i marinaden.
Fordel det meste af æbler og julesalat på et fad. Anret porrer, linser og valnødder ovenpå, top med de sidste salatblade og æblebåde og til sidst med fetadressingen.
Ingredienser
3 mellemstore porrer
Koldspresset rapsolie
50 g valnødder
250 g belugalinser
Salt og peper
150 g fetaost
1 dl neutral yoghurt 3,5 %
1 usprøjtet citron (både skal og saft skal bruges)
2 hoveder julesalat, delt i blade
2 æbler, skåret i tynde både