Sådan gør du
Skær buketterne fra blomkålen fra, og del dem op i små og store buketter – der skal være cirka 300 g små buketter. Skræl blomkålsstokken med en urtekniv eller tyndskræller, og skær den i tynde skiver. Hvis du har fået de grønne blade med på blomkålen, så del dem op i blade og stilke med en urtekniv.
Hak løget groft. Rist det glasklart i olivenolien i en gryde. Tilsæt fennikelfrø, linser og grøntsagsbouillon. Kog i 40-45 minutter, til linserne er helt møre. Kom derefter de store blomkålsbuketter (gem de små) i gryden, og kog i yderligere 10 minutter, til blomkålen er helt mør. Stavblend til en glat suppe sammen med spinaten, til suppen er flot grøn – blend et godt stykke tid, ca. 4-5 minutter.
Kom de små blomkålsbuketter i suppen, og kog i 1½ minut. Smag til med citronsaft, salt og peber, og kom også de snittede blade fra blomkålen i. Snit blomkålsstilkene, og rist dem 4-5 minutter på en varm pande med lidt olie – de må gerne få lidt farve. Krydr med salt, og kom dem i suppen sammen med den tyndtskårne blomkålsstok, og servér straks.
Ingredienser
1 blomkål
1 løg
½ dl olivenolie
1 spsk fennikelfrø
150 g puy linser
1 ½ liter grøntsagsbouillon
1 saft fra citron
150 g spinat