Den klassiske lasagne har fået nyt liv med skønt fyld af laks, spinat, ricotta og fennikel. Server med en sprød salat i sennepsvinaigrette og godt brød til.

Sådan gør du

Spinatsauce

Sauter spinat i rapsolie sammen med løg, hvidløg og stødt fennikel. Tilsæt den grove sennep og sauter med.

Tilsæt hvidvin og æblecidereddike og det gives et kort opkog. Tilføj grøntsagsfond og smag til med salt, peber (og måske en smule honning). Vend til slut ricottaen.

Bechamelsauce

Smelt smørret i en kasserolle og pisk melet i til en melbolle og bag den godt igennem i kasserollen (2-3 minutter).

Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk grundigt undervejs. Når al mælk er tilsat gives bechamelsaucen et sidste opkog indtil melsmagen er forsvundet. Smag bechamelsaucen til med salt og peber.

Saml lasagnen

Skær laksen i tynde skiver så den let kan fordeles, når lasagnen skal bygges.

Dæk bunden af et ildfast fad med et tyndt lag af saucen, tilføj et lag lasagneplader, sauce, laks og til sidst bechamel. Gentag så du har 3-4 gode lag.

Fordel mozzarella på toppen og bag lasagnen ved 160° varmluft i 30-40 minutter.

Ingredienser

Spinatsauce

250 g spinat
3 løg
2 fed hvidløg
3 dl grøntsagsfond (eller vand)
200 g ricotta
3 spsk grov sennep
½ dl hvidvin
2 spsk æblecidereddike
1 spsk rapsolie
2 tsk stødt fennikel
salt
Friskkværnet peber

Bechamelsauce

50 g smør
50 g hvedemel
5 dl sødmælk
salt
Friskkværnet peber

Desuden

350 g laks
200 g fuldkornslasagneplader
150 g mozzarellaost