Tilbage til opskrifter

Kyllingelever med brændenælder og syltede løg

Kyllingelever er en dejlig spise, og når den ristet og serveres sammen med brændenælder og syltede løg, udgør det en skøn forret eller let frokostret.

Sådan gør du

Tjek kyllingeleverne for friskhed – de skal have en smuk mørkerød farve, dufte af kød og blod og have en glat og blank hinde. Fjern eventuelle sener og hinder, og sæt leverne i køleskabet, til de skal steges.

Pil rødløgene, skær dem ud i tynde både, og kom dem i en skål. Mariner rødløgene med honning, eddike, salt og peber. Lad dem trække i 20-30 minutter og vend rundt et par gange undervejs.

Varm en pande med lidt olivenolie, og steg kyllingeleverne i 1-2 minutter på hver side ved høj varme, så de får en flot stegeflade og stadig er svagt rosa i midten.

Vask brændenældeskuddene, hak dem groft, og kom dem ned på panden til kyllingeleveren, og steg dem med de sidste 10 sekunder, så de lige falder sammen, men stadig holder deres struktur og smukke grønne farve. Krydr med salt og peber. Vask og pluk salaten, og tør den i en salatslynge eller et viskestykke.

Tag leveren af panden, og server den straks med de syltede løg, salaten og godt brød til – dryp lige lidt koldpresset rapsolie hen over tallerkenen til sidst.

Ingredienser

200 g kyllingelever
2 rødløg
2 spsk akaciehonning
½ dl æbleeddike
havsalt
Friskkværnet peber
1 spsk olivenolie
2 håndfulde brændenældeskud
½ frisée salat
1 spsk koldpresset rapsolie

Tilbehør

brød

Find opskriften i Naturalmanak

Find bogen her