Sådan gør du
Kyllingelår
Rør honning, eddike, olie og lidt salt sammen til en marinade. Vend kyllingelårene i marinaden, og lad dem trække i 30 min. i køleskabet.
Læg kyllingelårene i en bradepande, og steg dem i ovnen ved 180° i 40-45 minutter, til de er helt sprøde og gyldne.
Hjemmelavet ketchup
Skræl løget, og skær det ud i tynde både. Skær tomater og æble ud i grove tern, og kom så løg, æbler, tomater og resten af ingredienserne op i et ovnfast fad.
Sæt fadet i ovnen, og bag det ved 160° i 60-70 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, og kom indholdet op i en blender (du kan også bruge en stavblender). Husk at tage stjerneanis op, inden du blender. Blend til en glat puré, og sigt den igennem en grovmasket sigte (brug evt. en ske til at få pureen igennem med).
Hæld ketchuppen på sylteglasset, og stil den i køleskabet, til den skal bruges. Ketchuppen kan holde sig i op til 20-30 dage i køleskabet.
Servering
Bring en gryde med vand og lidt salt i kog. Kom pastaen i det kogende vand, og kog efter anvisningen på posen uden låg, til den er "al dente", dvs. stadig har bid i.
Hæld vandet fra, og server pastaen til kyllingelårene sammen med den hjemmelavede ketchup og evt. en salat.
Ingredienser
Kyllingelår
1 tsk honning
1 tsk hvidvinseddike eller anden frugteddike (citronsaft kan også bruges)
1 spsk olivenolie
salt
8 kyllingelår
Hjemmelavet ketchup
1 løg
500 g tomater
1 æble
20 g sukker
½ dl hvidvinseddike eller frugteddike
2 stjerneanis
salt
2 spsk olivenolie
Desuden
300 g fuldkornspasta
1 stort sylteglas