Sådan gør du
Frikassé
Kom kyllingestykkerne i en gryde, og hæld bouillon ved sammen med et halvt løg, laurbærblade og knuste peberkorn. Bring gryden i kog, og skru ned, så det simrer. Hvis der danner sig skum på overfladen, så fjern det med en ske. Lad kyllingen simre i 35 minutter. Skær imens gulerødderne i skiver. Kom dem i gryden, og lad dem og kyllingen koge i 5 minutter til. Fisk nu gulerødder og kylling op af gryden, og lad bouillonen koge videre, indtil næsten halvdelen er fordampet (der skal være ca. 3 dl tilbage).
I en anden gryde eller kasserolle, smelt smørret og rør dernæst melet i, til det er helt blandet. Tag gryden med bouillon af blusset, så den ikke koger, og pisk så smørbollen i, indtil der ikke er nogen klumper. Tilsæt fløden, sæt gryden tilbage på blusset, og kog sovsen ved svag varme i 10 minutter.
Skær eller bræk de nederste par cm af aspargesene. Skær hver asparges i 3-4 stykker. Kom kyllingen tilbage i sovsen sammen med gulerødder, grofthakket dild, asparges og edamamebønner. Lad det simre i 1-2 minutter, smag til med salt, peber og lidt citronsaft, og server med kogte kartofler.
Kartofler
Hvis kartoflerne er nye, så skrub dem – skræl dem ikke. Kom dem i en gryde, dæk med vand, og kom et ordentligt drys salt i, og gerne en håndfuld krydderurter. Bring gryden i kog, skru ned, læg låg på, og lad kartoflerne koge i 10-12 minutter, alt efter størrelse. Lad dem trække i vandet i ca. 10 minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid. Du kan teste ved at prikke i dem med spidsen af en urtekniv – den skal slippe let. Hæld vandet fra
Ingredienser
Frikassé
2 kyllingeoverlår
6 dl hønsebouillon
1 løg
2 laurbærblade
3 peberkorn
2 gulerødder
25 g smør
25 g hvedemel
1 dl fløde
1 bundt grønne asparges
2 håndfulde dild (eller andre bløde krydderurter)
250 g edamamebønner (eller ærter)
citronsaft
salt og peber
Kartofler
300 g kartofler (gerne nye)
evt. 1 kvist persille eller løvstikke