Tilbage til opskrifter

Kyllingefrikassé med asparges og edamamebønner

En sommerklassiker, hvor de sprøde grøntsager er i centrum, og kødmængden ikke behøver være ret stor. Metoden her er en let forenklet udgave af en traditionel frikassé, hvor legering med æggeblommer er udeladt. Sovsen bliver alligevel god og cremet. Brug de grøntsager og krydderurter, du har lyst til (se tip).

Sådan gør du

Frikassé

Kom kyllingestykkerne i en gryde, og hæld bouillon ved sammen med et halvt løg, laurbærblade og knuste peberkorn. Bring gryden i kog, og skru ned, så det simrer. Hvis der danner sig skum på overfladen, så fjern det med en ske. Lad kyllingen simre i 35 minutter. Skær imens gulerødderne i skiver. Kom dem i gryden, og lad dem og kyllingen koge i 5 minutter til. Fisk nu gulerødder og kylling op af gryden, og lad bouillonen koge videre, indtil næsten halvdelen er fordampet (der skal være ca. 3 dl tilbage).

I en anden gryde eller kasserolle, smelt smørret og rør dernæst melet i, til det er helt blandet. Tag gryden med bouillon af blusset, så den ikke koger, og pisk så smørbollen i, indtil der ikke er nogen klumper. Tilsæt fløden, sæt gryden tilbage på blusset, og kog sovsen ved svag varme i 10 minutter.

Skær eller bræk de nederste par cm af aspargesene. Skær hver asparges i 3-4 stykker. Kom kyllingen tilbage i sovsen sammen med gulerødder, grofthakket dild, asparges og edamamebønner. Lad det simre i 1-2 minutter, smag til med salt, peber og lidt citronsaft, og server med kogte kartofler.

Kartofler

Hvis kartoflerne er nye, så skrub dem – skræl dem ikke. Kom dem i en gryde, dæk med vand, og kom et ordentligt drys salt i, og gerne en håndfuld krydderurter. Bring gryden i kog, skru ned, læg låg på, og lad kartoflerne koge i 10-12 minutter, alt efter størrelse. Lad dem trække i vandet i ca. 10 minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid. Du kan teste ved at prikke i dem med spidsen af en urtekniv – den skal slippe let. Hæld vandet fra

Tip

Du kan skifte grøntsagerne ud med f.eks. friske ærter, grønne bønner, blomkål, spidskål eller broccoli. Hvis du har frikassé og kartofler til overs, kan du findele fyldet lidt mere, blande kartoffelstykker i, lune det, og bruge det som tarteletfyld.

Ingredienser

Frikassé

2 kyllingeoverlår
6 dl hønsebouillon
1 løg
2 laurbærblade
3 peberkorn
2 gulerødder
25 g smør
25 g hvedemel
1 dl fløde
1 bundt grønne asparges
2 håndfulde dild (eller andre bløde krydderurter)
250 g edamamebønner (eller ærter)
citronsaft
salt og peber

Kartofler

300 g kartofler (gerne nye)
evt. 1 kvist persille eller løvstikke

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her