Tilbage til opskrifter

Krydderurter i tempura

En skøn snack til et glas vin, sammen med en grøn salat eller som et indslag på tapastallerknen.

Sådan gør du

Pisk æggehvider, mineralvand og eddike sammen. Bland rismel og hvedemel, og pisk det ned i æggemassen. Du har nu en tempuradej, og sådan en dej skal bruges, straks efter den er rørt sammen. Varm olien op i en gryde, til den er ca. 180° varm og syder omkring enden af en tændstik.

Pluk krydderurterne ud i store blade eller buketter. Urterne må ikke være våde, når du dypper dem i dejen, så hvis du vurderer at de skal skylles, så sørg for at få dem tørret godt på et stykke køkkenrulle. Dyp krydderurterne i tempuradejen, og friter dem i den varme olie, til de er helt sprøde og gyldne. Fisk krydderurterne op med en hulske, og lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir. Drys med salt og spise dem, mens de er lune.

Tip

Du kan også bruge tynde skriver af grøntsager, f.eks. gulerødder, courgetter, pastinakker, fennikel eller kål og på samme måde dyppe dem i tempura og derefter give dem en tur i friturebadet.

Ingredienser

8 æggehvider
2 ½ dl mineralvand
½ dl Riseddike
50 g rismel
150 g hvedemel
2 liter vindruekerneolie (til fritering)
2 bundter friske krydderurter (kørvel, bredbladet persille, basilikum, salvie)
Havsalt