Sådan gør du
Pisk æggehvider, mineralvand og eddike sammen. Bland rismel og hvedemel, og pisk det ned i æggemassen. Du har nu en tempuradej, og sådan en dej skal bruges, straks efter den er rørt sammen. Varm olien op i en gryde, til den er ca. 180° varm og syder omkring enden af en tændstik.
Pluk krydderurterne ud i store blade eller buketter. Urterne må ikke være våde, når du dypper dem i dejen, så hvis du vurderer at de skal skylles, så sørg for at få dem tørret godt på et stykke køkkenrulle. Dyp krydderurterne i tempuradejen, og friter dem i den varme olie, til de er helt sprøde og gyldne. Fisk krydderurterne op med en hulske, og lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir. Drys med salt og spise dem, mens de er lune.
Ingredienser
8 æggehvider
2 ½ dl mineralvand
½ dl Riseddike
50 g rismel
150 g hvedemel
2 liter vindruekerneolie (til fritering)
2 bundter friske krydderurter (kørvel, bredbladet persille, basilikum, salvie)
Havsalt