Sådan gør du
Kogt hamburgerryg
Bring en gryde med vand, løg, gulerod og krydderier i kog. Kom hamburgerrygen i gryden, så vandet lige dækker. Bring vandet i kog igen, og skum urenheder af. Skru så ned på lav varme, og kog hamburgerryggen under låg i ca. 45 minutter.
Sluk for varmen, og lad hamburgerryggen trække i kogelagen i 15-20 minutter. Tag kødet op, og fjern hinde eller net, og skær hamburgerryggen i tynde skiver.
Server straks med spinaten med muskat og citronfløde, og kogte kartofler eller kartoffelsne.
Spinat i citronfløde
Pluk og vask spinaten meget grundigt, evt i flere omgange vand, så al jorden vaskes væk. Kom spinaten i et dørslag, og lad den dryppe godt af.
Smelt smørret i en sauterpande, tilsæt spinaten, og lad det sautere i 1-2 minutter til det falder lidt sammen. Tilsæt piskefløde, og lad de koge i 30 sekunder.
Krydr spinaten godt med revet muskatnød, citronskal og -saft og salt og peber. Server spinaten med det samme, så det holder sin friskhed og sprødhed.
Ingredienser
Kogt hamburgerryg
1 løg
1 gulerod
2 laurbærblad
10 hele sorte peberkorn
800 g hamburgerryg
Spinat i citronfløde
1 ½ kg frisk spinat
10 g smør
1 dl piskefløde
muskatnød
fintrevet skal og saft af 0,5 usprøjtet citron
havsalt
friskkværnet peber