Tilbage til opskrifter

Kikærtepandekager med mild kartoffelcurry

  • Kikærtepandekager med mild kartoffelcurry

Kikærtemelet giver de her meget enkle pandekager en virkelig god smag. De kan fungere som madpandekager i alle sammenhænge – her som tilbehør til en enkel indisk inspireret curry med kartofler og kokos.

Få Meyers 3-retters nytårsmenu leveret lige til døren

Bestil her

Sådan gør du

Pandekager

Rør mel og vand sammen, og rør så olie og salt i. Steg pandekagerne i en smule olie på en godt varm pande – de skal have ca. 3-4 minutter på hver side.

Curry

Pil løgene, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom løg og olie i en gryde, og steg ved svag varme i 10-12 minutter – rør godt rundt undervejs, så det ikke brænder på, og tilsæt evt. 1 spsk. vand, hvis løgene begynder at klistre og sætte sig i gryden. Tilsæt garam masala og korianderfrø, og steg et par minutter. Tilsæt tomater og kokosmælk, og krydr med salt, peber og sukker. Lad curryen simre ½ time ved svag varme. Skræl imens kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i, og lad curryen simre videre i ½ time. Tilsæt spinat og revet ingefær, og varm igennem i et par minutter. Smag til en sidste gang med salt.

Korianderdip

Hak korianderen helt fint, og rør den i creme fraichen. Smag til med salt og evt. lidt citronsaft.

Tip

Kikærtepandekagerne kan varieres. Prøv for eksempel at lave dem til spinatpandekager: kog et par håndfulde spinat, enten frisk eller fra frost, i et par minutter, til den lige er gennemkogt. Hæld vandet fra, lad spinaten køle af, og pres så alt det vand ud af dem, du kan. Hak spinaten fint, og bland den i pandekagedejen. Du kan også krydre dejen med let knuste spidskommen- eller fennikelfrø.

Ingredienser

PANDEKAGER

250 g kikærtemel
4 dl vand
2 spsk olie
1 tsk salt

CURRY

2 løg
2 spsk olie
1 spsk garam masala
1 spsk korianderfrø
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
Salt og peber
1 knivspids sukker
400 g kartofler
3 håndfulde spinat
5 cm frisk ingefær

KORIANDERDIP

1 håndfuld koriander
4 spsk creme fraiche (eller yoghurt)
evt citronsaft

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her