Sådan gør du
Pandekager
Rør mel og vand sammen, og rør så olie og salt i. Steg pandekagerne i en smule olie på en godt varm pande – de skal have ca. 3-4 minutter på hver side.
Curry
Pil løgene, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom løg og olie i en gryde, og steg ved svag varme i 10-12 minutter – rør godt rundt undervejs, så det ikke brænder på, og tilsæt evt. 1 spsk. vand, hvis løgene begynder at klistre og sætte sig i gryden. Tilsæt garam masala og korianderfrø, og steg et par minutter. Tilsæt tomater og kokosmælk, og krydr med salt, peber og sukker. Lad curryen simre ½ time ved svag varme. Skræl imens kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i, og lad curryen simre videre i ½ time. Tilsæt spinat og revet ingefær, og varm igennem i et par minutter. Smag til en sidste gang med salt.
Korianderdip
Hak korianderen helt fint, og rør den i creme fraichen. Smag til med salt og evt. lidt citronsaft.
Ingredienser
PANDEKAGER
250 g kikærtemel
4 dl vand
2 spsk olie
1 tsk salt
CURRY
2 løg
2 spsk olie
1 spsk garam masala
1 spsk korianderfrø
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
Salt og peber
1 knivspids sukker
400 g kartofler
3 håndfulde spinat
5 cm frisk ingefær
KORIANDERDIP
1 håndfuld koriander
4 spsk creme fraiche (eller yoghurt)
evt citronsaft