Tilbage til opskrifter

Kartoffelpandekager med karamelliserede løg, black bean-sauce og rygeostcreme

Pandekagerne her er inspireret af norske lefser,som er bløde, flade kartoffelbrød. Fyldet her scorer højt på umami takket være både den fermenterede black bean-sauce, rygeosten og de karamelliserede løg. Det er svært at angive den præcise mængde mel, der skal i pandekagedejen, da det afhænger af kartoflerne.Gå efter en fast og elastisk, men ikke klistret dej.

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, halvér dem, og kog dem helt møre i usaltet vand i ca. 15 minutter. Du skal bruge 850 g kogt kartoffel. Pres kartoflerne igennem en sigte, tilsæt salt, og rør nu hvedemel i ad flere omgange, indtil du får en fast og elastisk dej, som ikke er klistret. Del dejen i portioner på ca. 50 g, og rul dem ud til ca. 2-3 mm tynde pandekager. Varm en pande op til mellem varme, og bag pandekagerne let gyldne på begge sider uden fedtstof. Hold de bagte pandekager lune under et viskestykke, ellers vil de tørre ud.

Karamelliserede løg

Halvér løgene, og skær dem i skiver. Hak hvidløget fint. Rist løg og hvidløg på en mellemvarm pande med olie, indtil de bliver bløde, ca. 5 minutter. Stil dem til side.

Black-bean-dressing

Hæld sukker på en pande, og varm det op, indtil sukkeret smelter og karamelliserer en smule – rør ikke i sukkeret. Tilsæt æbleeddike og black bean-sauce, og steg i yderligere 2-3 minutter, helst uden at røre. Smag til med salt og peber.

Rygeostcreme

Rør rygeost med sødmælk og citronsaft, og smag til med salt og peber.

Spis pandekagerne med løg, black bean-dressing, rygeostcreme og persilleblade.

Ingredienser

3 store bagekartofler
1 tsk salt
400 g hvedemel

Karamelliserede løg

4 løg
1 fed hvidløg
3 spsk vindruekerneolie

Black-bean-dressing

1 spsk sukker
4 spsk æbleeddike
4 spsk black-bean-sauce fås i asiatiske butikker
Salt og peber

Rygeostcreme

100 g rygeost
4 spsk sødmælk
1 spsk citronsaft

Desuden

2 håndfulde bredbladet persille

Find opskriften i Meyers jul